Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΥΙΖ


Νόμιμο και Ηθικό;

Η ΔIKH έχει αναφερθεί στην συγκρότηση των επιτροπών της ΕΟΠΕ και στην  φυσιογνωμία τους. Από τις επιτροπές αυτές που έχουν  περισσότερα επιστημονικά χαρακτηριστικά και λιγότερο πολιτικά, είναι η Ιατρική και η Νομική Επιτροπή . Σε αυτές συμμετέχουν συνήθως άτομα του χώρου, ευρύτερης αποδοχής και εγνωσμένου επιστημονικού κύρους.

Η σημερινή μας αναφορά γίνεται για την Ιατρική Επιτροπή. Σε αυτήν υπάρχει ένα όνομα που χωρίς να πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις (της ενασχόλησης και προσφοράς στον άθλημα) έχει διοριστεί από τον Γιώργο Καραμπέτσο (ως διοίκηση Πρωτοδικείου αλλά και ως νεοεκλεγείσα) μέλος της.

Ο διορισμός της δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά, όχι για την
επιστημονική της επάρκεια (οδοντίατρος), αλλά λόγω της οικογενειακής της σχέσης με τον Πρόεδρο.

Το μέλος που αναφερόμαστε είναι η Μαρία Ανανιάδη. Η Μαρία Ανανιάδη είναι το ίδιο πρόσωπο πού φαίνεται ότι κατέχει το 50% στην εταιρεία ρούχων (το άλλο 50% η αδελφή της Κατερίνα).

Είναι η εταιρεία του Γιώργου Καραμπέτσου που ήταν στο όνομα της συντρόφου του, η οποία και πέρασε αποκλειστικά στα χέρια των παιδιών της (Μαρίας και Αικατερίνης) με την τελευταία τροποποίηση του  καταστατικού τον Ιούνιο του 2016, σχεδόν τρείς μήνες πριν από τις εκλογές της ΕΟΠΕ.

Προφανώς επέλεξε να μην υπάρχει (τυπική) σχέση τόσο του ιδίου, όσο  και της συντρόφου του με την εταιρεία, λόγω της εμπλοκής του στα διοικητικά της ομοσπονδίας. Η επιλογή της Μαρίας Ανανιάδη για την Ιατρική Επιτροπή είναι ενδεικτική του τρόπου που ο Γιώργος Καραμπέτσος αντιλαμβάνεται την διοίκηση της ΕΟΠΕ.

Ακόμα αν η Μαρία Ανανιάδη ήταν ο τελευταίος γιατρός επί της γης δεν υπάρχει δικαιολογία για τον διορισμό της. Αν είχε την διάθεση να βοηθήσει δεν χρειάζεται να είναι μέλος κάποιας επιτροπής.

Η οικογενειοκρατία είναι το τελευταίο που έχει ανάγκη η ΕΟΠΕ. Η αναβίωση της εποχής Θανάση και Παύλου Μπελιγράτη  προκαλεί ανατριχίλα.

Τέλος, αν η συμμετοχή της στην εταιρεία ρούχων δεν δημιουργεί νομικό κώλυμα, μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν υπάρχει τεράστιο ηθικό ζήτημα; Εκτός αν έχει χαθεί πλέον κάθε ίχνος ντροπής.


ΙΔΟΥ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ