Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΠΟΠ: ΜΙΑ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

3 το λάδι  3 το ξύδι 6 το λαδόξυλο

Η ανακοίνωση των ονομάτων των Περιφερειακών Ομοσπονδιακών Προπονητών (ΠΟΠ) φέρνει στην επιφάνεια την παθογένεια του ελληνικού βόλει σε όλο της το μεγαλείο. Χωρίς κριτήρια αξιολόγησης όχι μόνο συνεχίστηκε η παράδοση των προηγούμενων διοικήσεων, αλλά ο Γιώργος Καραμπέτσος αναδείχτηκε πρωταθλητής του συμψηφισμού και της συναλλαγής.

Έτσι υιοθετήθηκαν όλοι όσοι εξέφρασαν τη διάθεση να δουλέψουν, ενδίδοντας στη λογική των εξυπηρετήσεων και της ανταποδοτικότητας κυρίως στα νησιά αλλά και στις άλλες ενώσεις.

Το ότι οι ΠΟΠ τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κατάστασης της ΕΟΠΕ δεν αμείβονται, αλλά ή εργασία τους γίνεται σε εθελοντική βάση, δεν αποτελεί δικαιολογία ούτε άλλοθι για κανέναν. Η θέση αυτή και η συμμετοχή στον σχεδιασμό της ομοσπονδίας, εμπεριέχει στοιχεία τιμής και αναγνώρισης του προσώπου που αναλαμβάνει Π.Ο.Π

Απ την άλλη πλευρά, κανείς δεν ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν και αξιόλογοι προπονητές. Υπάρχουν αλλά πρέπει να αξιολογηθούν. Είναι σκόπιμο να υπάρχει ένα σύστημα αξιολόγησης που να καθορίζει το προφίλ και τα χαρακτηριστικά του προπονητή καθώς και τι θέλουμε από αυτόν.

Και αυτή την αξιολόγηση το σίγουρο είναι δεν μπορεί να την κάνει ο Γιώργος Καραμπέτσος σηκώνοντας το τηλέφωνο, ούτε (αν το επιτρέψει) ο Άγγελος ή ο Νεκτάριος.

Οι ΠΟΠ είναι αρχικά ευθύνη των Ενώσεων, αλλά την αξιολόγηση πρέπει να την κάνουν οι Ομοσπονδιακοί προπονητές και οι συνεργάτες τους, αφού έχουν καθορίσει τα χαρακτηριστικά, έχουν την υποχρέωση να κατευθύνουν (προγράμματα προπονητικής) αλλά και να ελέγχουν τους ΠΟΠ. 

Δυστυχώς ή νέα διοίκηση δεν έχει την γνώση αλλά και τη διάθεση να αλλάξει τα «κακώς κείμενα» και να πάει το άθλημα ένα βήμα μπροστά.

Αναβιώνει την λογική του ρουσφετιού και την αναπαράγει. Ο ρόλος μιας διοίκησης δεν είναι να ευχαριστήσει τους προηγούμενους και τους επόμενους ΠΟΠ, δίνοντας διαπιστευτήρια στον ΣΕΠΠΕ  και στους ψηφοφόρους της.

Δεν αθροίζεις, μόνο ξεχωρίζεις ποιοι μπορεί να υλοποιήσουν το σχεδιασμό σου. Αν βέβαια υπάρχει.

Αλλιώς, όλα αυτά είναι κουβέντα για να περνάει ή ώρα, εμείς καλά και αυτοί καλύτερα…