Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΠΙΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ

Συμπτώματα  παρακμής

Ο απόηχος της Γενικής Συνέλευσης της ΕΟΠΕ που ξεκίνησε παρουσία 44 σωματείων επί συνόλου 384 (σύμφωνα με πληροφορίες τελείωσε με πολύ λιγότερα) μας δημιούργησε συναισθήματα θλίψης και απογοήτευσης, αφού μετά από αρκετά χρόνια πραγματοποιήθηκε με πενιχρή παρουσία των σωματείων.

Αν η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας διεξαγωγής (25η Μαρτίου) φαίνεται ότι αποτέλεσε συνειδητή επιλογή, δηλαδή μέσω του μικρού αριθμού συμμετοχής να υπάρξει έλεγχος των ψηφοφοριών, τότε ναι, αυτός είναι ο πρώτος στόχος της διοίκησης του Γιώργου Καραμπέτσου που επετεύχθη.

Ο κίνδυνος όμως αυτό να παγιωθεί υπάρχει και πρέπει να αποτραπεί, γιατί θα σηματοδοτήσει την επιστροφή στο «ένδοξο» παρελθόν όπου η διοίκηση ήταν στα χέρια συγγενών και φίλων και οι συνελεύσεις υπόθεση ενός περίγυρου.

Πρέπει να αντιδράσουμε στην οπισθοδρόμηση και να αντισταθούμε στο φαινόμενο του "Μπελιγρατισμού" που δημιούργησε τα σημερινά αδιέξοδα.

Το φαινόμενο αυτό, τα χαρακτηριστικά του, καθώς και τους σημερινούς απογόνους του, Η ΔΙΚΗ θα περιγράψει σε επόμενη αναλυτική αναφορά.

Αυτό που κανείς δεν πρέπει να ξεχνά, είναι ότι η μόνη εγγύηση που θα αποτρέψει εκτροπές και αναβίωση αυτής της εποχής, είναι η μαζική συμμετοχή των σωματείων. Να μην επιτρέψουν σε κανέναν να αποφασίσει για λογαριασμό τους.