Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Χαίρε βάθος αμέτρητο...

Τα γιατροσόφια στην ΕΟΠΕ

Η ανακοίνωση του γιατρού Δημήτρη Τσούκα και η αιτιολογημένη παραίτησή του από την Ιατρική Επιτροπή της ΕΟΠΕ, είναι όχι μόνο άλλη μια επιβεβαίωση των τριών(3) αναφορών της ΔΙΚΗΣ για το συγκεκριμένο θέμα («Κουίζ», «Η απάντηση στο κουιζ», «Η δικαίωσή μας»), αλλά αποδεικνύει ταυτόχρονα το μπάχαλο που επικρατεί στην Ομοσπονδία με την ανεπάρκειά της να σταθεί στα προβλήματα ,αλλά κυρίως την ημιμάθεια που χαρακτηρίζει τα μέλη του ΔΣ κάτι που φαίνεται από τις επιλογές τους.

Οι χορηγικές συνεργασίες που στο παρελθόν η ΕΟΠΕ είχε συνάψει με Νοσοκομειακές Μονάδες, είχαν στόχο να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας των αθλητών-τριών των Εθνικών Ομάδων, αφού ήταν δεδομένο ότι οικονομικά χωρίς αυτές δεν μπορούσε να υποστηριχθεί κάτι τέτοιο.

Σε αυτήν την διαδικασία υπήρχε και η εθελοντική συμμετοχή και προσφορά των γιατρών Δημήτρη Τσούκα, Μιχάλη Χαντέ υποστηρίζοντας αυτήν την προσπάθεια. Ο Γιώργος Καραμπέτσος, αφού θέλησε να προωθήσει την κόρη της συντρόφου του στην Επιτροπή όπως παρουσιάσαμε και αναγκάστηκε να την αποσύρει μετά τις αποκαλύψεις μας, ανέθεσε στον Νεκτάριο Χαλβατζή να ασχοληθεί με τα ζητήματα περίθαλψης των αθλητών, αξιοποιώντας τις γνωριμίες από ένα πακέτο ασφαλειών που λέγεται ότι κατείχε.

Όμως αυτό μας παραπέμπει σε περασμένες δεκαετίες, ειδικά όσον αφορά τον τρόπο που γίνεται η επιλογή, αφού δεν υπάρχει συγκεκριμένο σκεπτικό να την καθορίσει. Αναφαίρετο δικαίωμα της νέας διοίκησης είναι να εκτιμήσει και να επαναπροσδιορίσει του όρους, τις συνθήκες και την μορφή της κάθε συνεργασίας.

Αυτό πρέπει να γίνει με μια λογική και με την  προοπτική διαμόρφωσης καλύτερων όρων. Η πρόχειρη και αποσπασματική αξιολόγηση σε συνδυασμό με την ευκαιριακή αξιοποίηση γνωριμιών, περισσότερα προβλήματα δημιουργεί παρά λύνει.

Η ΕΟΠΕ δεν έχει την πολυτέλεια να διακόπτει συνεργασίες όταν δεν έχουν κόστος και όταν δεν έχει εξασφαλίσει τις επόμενες. Άλλωστε για τις Εθνικές Ομάδες κάθε προσφορά πρέπει να είναι ευπρόσδεκτη, χωρίς να αποκλείει την προηγούμενη. Και όταν μπαίνουν ζητήματα αξιολόγησης, αυτός που καλείτε να το πράξει χρειάζεται να έχει κριτήρια και γνώσεις, να βλέπει όλη την εικόνα του αθλήματος και να μην χάνεται σε αυτήν.

Αλήθεια  αυτό μπορεί να το κάνει ο Γιώργος Καραμπέτσος, ο Νεκτάριος  Χαλβατζής, ο Βαγγέλης  Περόπουλος; H απάντηση δυστυχώς μας προκαλεί τρόμο...