Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Άσχετος και επικίνδυνος

 
Όταν η γραφικότητα συναντά την φιλοδοξία..

Χωρίς προηγούμενο φαίνεται να αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο οι διοικούντες την ΕΟΠΕ διαχειρίζονται την καθημερινότητα των σωματείων και τον προγραμματισμό της τελικής φάσης των πρωταθλημάτων.

Η παντελής έλλειψη σχεδίου, προγραμματισμού και στοιχειώδους γνώσης της πραγματικότητας τους καθιστούν αδαείς  και  κατ΄επέκταση επικίνδυνους.

Ξεχωριστή φιγούρα αυτής της πολιτικής ο Χρήστος Σύλλας. Ο άνθρωπος που προέρχεται από το παρελθόν και στα γεράματα εμφανίζεται πρόθυμος να υιοθετήσει οποιοδήποτε αίτημα, να υποσχεθεί στους πάντες τα πάντα. Χωρίς πυξίδα, χωρίς κριτήριο, χωρίς στόχο, κάνει αυτό που έκανε πάντα, περνά την ώρα του σηκώνοντας τα τηλέφωνα της ΕΟΠΕ και της ΕΣΠΑΑ και όταν δεν είναι ο Γιώργος Καραμπέτσος εκεί για να του πει  τι να κάνει, τον κατευθύνει η υπάλληλος της ΕΟΠΕ, αλλά και της ΕΣΠΑΑ αντίστοιχα. Δυστυχώς, όταν δεν ξέρεις που πατάς και που πηγαίνεις, τον ρόλο της διοίκησης υποκαθιστούν  οι υπάλληλοι.

Η ΔΙΚΗ δεν έχει πρόθεση να μπει σε λεπτομερή κριτική στην παρουσία του Χρήστου Σύλλα, γιατί αδικούμε την αποκαλυπτική πρακτική μας, όταν αφιερώνουμε χώρο σε ανθρώπους που αποτελούν την γραφική εκδοχή της ΕΟΠΕ.

Η κριτική γίνεται για τους κινδύνους που προκαλεί αυτή η τακτική, όπου ο καθένας θα πράττει όπως τον βολεύει. Κανείς δεν ισχυρίζεται, ότι η εκάστοτε διοίκηση της Ομοσπονδίας δεν οφείλει να ψάχνει λύσεις και να βοηθά τα σωματεία.

Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι δεν θα υπάρχουν όροι και κανονισμοί που πρέπει να τηρούνται, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και θα χαθεί κάθε μέτρο και αξιοπιστία.

Ο προγραμματισμός είναι χρήσιμο να υπάρχει, για να μπορεί το κάθε ενδιαφερόμενο σωματείο να προετοιμαστεί και να οργανωθεί ειδικά  όταν αφορά τις πόλεις που θα διοργανωθούν οι φάσεις των πρωταθλημάτων.

Δεν μπορεί οι ομάδες να βρίσκονται στο σκοτάδι και η ενημέρωση να γίνεται μέσω διαρροών. Επειδή  κάποιοι δεν έχουν εμπειρία διοίκησης οργανωμένων σωματείων, αυτό δεν συνεπάγεται ότι μια Ομοσπονδία μπορεί να διοργανώνει πρωταθλήματα στο «πόδι» και ανοργάνωτα.