Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΕΣ, ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙΣΜΟΙ, ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ

Το νέο πρόσωπο της ΕΟΠΕ

Προφητική ήταν η αναφορά μας για την παρουσία του Γιώργου Καραμπέτσου στην συνάντηση των σωματείων. Αφού εξασφάλισε την μικρή συμμετοχή με την πρόσκληση εξπρές, κινήθηκε όπως προβλέψαμε  και περιγράψαμε στο δημοσίευμα ΟΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΑΡΓΗΣΑΝ... ΜΙΑ ΜΕΡΑ.

Είναι η λογική ότι δεν κάνω τίποτα γιατί φταίνε οι άλλοι, ενώ αποκηρύσσοντας και ξορκίζοντας το παρελθόν (με τα ωραία του ελληνικά) δεν δεσμεύτηκε επίσης για τίποτα που έχει να κάνει για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Στην ουσία δεσμεύτηκε ότι δεν θα κάνει τίποτα. Ξέχασε τα όσα έλεγε προεκλογικά, ότι είχε εξασφαλίσει τα χρήματα από χορηγία, ότι θα ανακούφιζε τα σωματεία με την μείωση των παραβόλων, ότι είχε έτοιμη συμφωνία με ανοικτό κανάλι (που όπως φάνηκε δεν υπήρχε, με κίνδυνο να πέσει «μαύρο» στο ελληνικό βόλεϊ).

Και αν σε όλα αυτά προσθέσουμε την έλλειψη στατιστικής, την απώλεια χορηγών και παράλληλα την αδυναμία εξεύρεσης νέων πόρων, ακόμη και τα πρωταθλήματα των Εθνικών Κατηγοριών όπως δείχνουν τα πράγματα, θα γίνονται μεταξύ συγγενών και φίλων.
Γιατί ο mr 1000000 στάθηκε ανήμπορος και πολύ μικρός για να υλοποιήσει αυτά που δεσμεύτηκε, να δώσει στο άθλημα την ώθηση που υποσχέθηκε και στα σωματεία την στοιχειώδη ανταπόδοση από τα χρήματα που εισπράττει από αυτά.

Αντί λοιπόν να φροντίζει αυτάρεσκα να πετά φωτοβολίδες κρότου και λάμψης κατηγορώντας τους άλλους, δεν είναι σε θέση τελικά να αναλογιστεί που τον οδήγησε το ψέμα και η μικροπολιτική;

Γιατί ακόμα και τώρα, εμφανίζεται ως ο τιμητής των πάντων, παρότι οι περισσότεροι γνωρίζουν την διαδρομή του, τον βίο και την πολιτεία του (επαγγελματικά, διαιτησία, ποδόσφαιρο).

Είναι δυνατόν όταν τα χρήματα από τα παράβολα (πίνακες ανανεώσεων, μεταγραφές παράβολα αθλητών εξωτερικού κλπ) αφήνουν στην ΕΟΠΕ ως έσοδο ένα ποσό της τάξης των 130.000-135.000€ τον χρόνο, στα σωματεία η Ομοσπονδία να μην τους παρέχει τίποτα;

Ο ίδιος δεν παρουσιάστηκε πριν από τις εκλογές ως αυτόκλητος σωτήρας της Ομοσπονδίας που θα την έσωνε από τα χρέη; Του το ζήτησε κανείς;

Και αφού εξαπάτησε τα σωματεία τώρα προσπαθεί να δημιουργήσει αποδιοπομπαίους τράγους, για να χρησιμοποιήσει τα χρήματα των σωματείων κατά το δοκούν, πληρώνοντας επιλεκτικά «ημετέρους» και προμηθευτές που έχει φιλικές σχέσεις μαζί τους.

Είναι καιρός να σταματήσει αυτή την πολιτική, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της θέσης του. 

Να αξιοποιήσει τα χρήματα των σωματείων στηρίζοντας την προβολή και την ανάπτυξη του αθλήματος.

Αν δεν κατανοήσει τον μόχθο των σωματείων και εξακολουθήσει να σφυρίζει αδιάφορα, θα μας βρει απέναντι, κι αν χρειαστεί παρουσιάζοντας τα πράγματα με το ονοματεπώνυμο τους.