Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Κεκλεισμένων των μυαλών

Η τυπική ανακοίνωση της Ε.Ο.ΠΕ. για την έναρξη προπονήσεων της Εθνικής ομάδας Παμπαίδων έκρυβε μία ασυνήθιστη πρακτική. Οι προπονήσεις θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Με αυτό τον τρόπο, θα στερηθούν οι άνθρωποι που ασχολούνται με το βόλεϊ στον Έβρο τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη προπονητική διαδικασία  μίας ομάδας που έχει προκριθεί για να αγωνιστεί στα τελικά του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017.

Καθήκον της ομοσπονδίας ενός αθλήματος είναι η διαφάνεια στις διαδικασίες (ακόμα και τις προπονητικές), η διάχυση της γνώσης των ειδικών (εν προκειμένω των ομοσπονδιακών προπονητών), η παρακίνηση στους ανθρώπους του αθλήματος (αθλητές, προπονητές, παράγοντες) να σπεύσουν να παρακολουθήσουν την προπόνηση των διακεκριμένων αθλητών.

Με αυτό τον τρόπο διαμοιράζεται και μεταδίδεται γνώση σε στελέχη του αθλήματος, που δεν έχουν, εύκολα, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του. Με τη τακτική των "ανοιχτών θυρών" δίνεται η ευκαιρία σε όλους να διδαχθούν από το  επίπεδο των διακεκριμένων αθλητών και προπονητών.

Ακόμα και το δικαίωμα των γονιών των αθλητών να έχουν εικόνα για την πρακτική και τη μέθοδο με την οποία προπονείται ένας ανήλικος πρέπει να γίνεται σεβαστό από τον φορέα που χρηματοδοτείται από την Ελληνική Πολιτεία, δηλαδή όλους τους πολίτες της χώρας.

Η απόφαση αυτή αποτελεί όνειδος για όσους την εισηγήθηκαν αλλά και για όσους την αποδέχθηκαν. Ελπίζουμε οι εχέφρονες παράγοντες του χώρου να έχουν το θάρρος της δημόσιας ανάκλησης μία τόσο αναχρονιστικής πρακτικής.

*ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 WORLD LEAGE, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ. ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΛΕΙ
ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΣ