Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

«ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕΝ Ο ΙΔΙΟΣ, ΤΟΣΟΣ ΗΤΑΝΕ...»

Μανόλης Αναγνωστάκης
Σε λίγες ημέρες τελειώνει η μεταγραφική περίοδος και το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας γυναικών είναι στον αέρα, από την αδυναμία της διοίκησης της ΕΟΠΕ, να εκδώσει την προκήρυξη διεξαγωγής του, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο και δίνοντας την δυνατότητα στις ομάδες να κάνουν τον σχεδιασμό της αγωνιστικής περιόδου αφού θα έχουν σε γνώση τους όλα τα δεδομένα.

Η ΕΟΠΕ είναι πλέον ουραγός των εξελίξεων, στο μεγαλύτερο και ωραιότερο πρωτάθλημα που έχει την ευθύνη διοργάνωσης, αφήνοντας τα πράγματα στην τύχη τους ενώ περιμένει αμήχανα απευχόμενη να συμβεί το μοιραίο (πιθανότητα αποχώρησης ομάδων κλπ).

Από πρωταγωνιστής και καθοδηγητής των εξελίξεων το ΔΣ έγινε κομπάρσος, αφού καταληκτική ημερομηνία για να παρθεί απόφαση είναι  η συνεδρίαση που θα γίνει μέσα στην εβδομάδα, όπου λογικά θα ξεκαθαριστούν τα πράγματα, ωστόσο αυτό θα γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των πρωταθλημάτων της Α1γυναικών τόσο αργά και καθυστερημένα.

Το ΔΣ θα ασχοληθεί με ζητήματα τα οποία θα έπρεπε να ήταν από καιρό καθορισμένα και δρομολογημένα. Αυτό που απαιτείται από μια σοβαρή διοίκηση είναι να ασχοληθεί με την αξιοπιστία και την προβολή του πρωταθλήματος μέσω της ύπαρξης στατιστικών, τηλεοπτικής κάλυψης των αγώνων, κλήρωσης του πρωταθλήματος, παρουσίασης των ομάδων με κάποια εκδήλωση, όπως επίσης και μια σειρά από δράσεις με στόχο την αναβάθμιση του «προϊόντος».

Οι συγκεκριμένοι αντί των παραπάνω έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην Θεά τύχη περιμένοντας να παίξει τον ρόλο της.

Η εξάντληση της επιείκειάς μας και η κατανόησή μας είναι δεδομένη επειδή γνωρίζουμε τα πρόσωπα, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις απαιτήσεις που μπορεί  να έχει κάποιος από αυτούς, αλλά δεν είναι δικαιολογημένη για αυτό που θεσμικά έχουν αναλάβει να υπηρετήσουν.

Ακόμη μικρότεροι των περιστάσεων οι «έγκριτοι» δημοσιογράφοι της καλοπέρασης που η σιωπή τους είναι εκκωφαντική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που έψαχναν «ψύλλους στ άχυρα», ενώ τώρα απολαμβάνουν τα μπάνια τους ακολουθώντας το Πανελλήνιο Σιρκουί  του Beach Volley.

Σημεία των καιρών; Μάλλον των ανθρώπων...