Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Περι Μετεγγραφών ανάγνωσμα...

Έπειτα από ερωτήματα αναγνώστη σχετικά με τις μεταγραφές ανήλικων αθλητών χωρίς συγκατάθεση σωματείου η ΔΙΚΗ δημοσιεύει την επιστολή που έλαβε καθώς και το ισχύoν καθεστώς όπως αυτό ορίζεται από τον Κανονισμό Μετεγγραφών και τον Κανονισμό Εγγραφών- Μετεγγραφών Ερασιτεχνών Αθλητών της ΕΟΠΕ. 

Η επιστολή αναγνώστη

Στην ομάδα μας υπάρχει ανήλικη αθλήτρια με συμμετοχή στις εθνικές ομάδες παγκορασίδων και κορασίδων. Η μαμά επειδή «καβάλησε το καλάμι» μας απειλεί με γραφείο μάνατζερ με ελεύθερη μεταγραφή χωρίς την συγκατάθεση του σωματίου.
Μπορείτε να με ενημερώσετε για το τι ισχύει.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον κόπο σας

Η απάντηση της ΔΙΚΗΣ

Σε απάντηση της επιστολής σας για τη δυνατότητα μετεγγραφής αθλητή χωρίς τη συγκατάθεση του σωματείου, δεν μπορεί κάτι τέτοιο να πραγματοποιηθεί για αυτό αγνοείστε  τις απειλές και κάθε προσπάθεια εκφοβισμού.

Για να φύγει ένας αθλητής όπως μας το περιγράφεται, πρέπει να έχει κατατεθεί παράβολο (στην περίπτωση που έχει καταθέσει δελτίο χωρίς την συγκατάθεση του σωματείου) έως 2/8/17με ποσό που διαφοροποιείται λόγω της συμμετοχής του στα Εθνικά συγκροτήματα αλλά και της κατηγορίας που αγωνίζεται η ομάδα στη οποία πηγαίνει.

Την τελική απόφαση παίρνει η Επιτροπή μετεγγραφών της ΕΟΠΕ. Σε περίπτωση που επιλεγεί η δικαστική οδός και δικαιωθεί ο αθλητής και το σωματείο στο οποίο πηγαίνει και σε αυτή την περίπτωση (πέραν των δικαστικών εξόδων) προβλέπεται το ίδιο  παράβολο για τον μετεγγραφόμενο αθλητή.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον Κανονισμό μετεγγραφών και τον Κανονισμό Εγγραφών- Μετεγγραφών Ερασιτεχνών Αθλητών που υπάρχει στο site της ΕΟΠΕ.