Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΤΑ ΣΑΛΩΝΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΑΡΝΙΑ.. ΣΤΗΝ ΕΟΠΕ;

Όλα με το μαχαίρι...
Η κοινή λογική φαίνεται ότι δεν αποτελεί το δυνατό σημείο αυτών που εμπιστευτήκαμε να οδηγήσουν το άθλημά μας στην επόμενη ημέρα. Βιώνουμε σε όλο το μεγαλείο και σε καθημερινή βάση, αυτήν την κωμική, γραφική και ενίοτε τραγική εικόνα, από αυτήν την κατηγορία ανθρώπων που σήμερα μεταφέρουν βιωματικά και ενστικτωδώς, στο δύσμοιρο άθλημά μας την ανεπάρκειά τους, με την συμπλήρωση σχεδόν ενός χρόνου στο τιμόνι του.

Μη έχοντας την ειδική γνώση που πηγάζει από την εκπαίδευση αλλά και την καλλιέργεια που προκύπτει από την γενικότερη παιδεία, δεν μπόρεσαν να αποτελέσουν μια νέα εκδοχή  δυναμικής ώθησής του.

Δυστυχώς τα πράγματα όχι μόνο δεν εξελίχθηκαν αλλά ούτε στάσιμα έμειναν. Συνέβη το ακριβώς αντίθετο, αφού οι διοικούντες την ΕΟΠΕ, οδήγησαν το άθλημα στην ισοπέδωση, καταλύοντας κάθε έννοια νομιμότητας και δεοντολογίας.

Το μόνο που προσπαθούν να κάνουν με συνέπεια είναι τα ρουσφέτια. Κουβαλώντας από τις εμπειρίες τους, την κουλτούρα της «συναλλαγής» συνδυαστικά με το «δίκαιο του ισχυρού» ακόμη και σήμερα, έχουν  μοναδικό στόχο την δημιουργία ευκαιριακών φίλων, φτιάχνοντας τον δικό τους μηχανισμό αναπαραγωγής της εξουσίας τους, με μοναδικό προσανατολισμό την παραμονή τους σε αυτήν.

Δεν υπάρχει στη σκέψη τους ένας δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν, να βοηθήσουν το βόλει και να φτάσουν κάπου. Δεν τον ξέρουν τον δρόμο αυτόν, αλλά ούτε ενδιαφέρονται να τον μάθουν.

Απουσιάζει ο στόχος και ο τρόπος, το αποτέλεσμα αλλά και η διαδρομή. Κλείνουν πονηρά το μάτι και υπόσχονται στους πάντες τα πάντα, αφού δεν μπορούν να δώσουν όραμα και προοπτική.

Καταπατώντας νόμους και καταστρατηγώντας κανονισμούς, έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο μπάχαλο στις εθνικές κατηγορίες των πρωταθλημάτων, ανατρέποντας των προγραμματισμό των ομάδων.

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων δημιουργούν κλίμα μεγάλης αβεβαιότητας στα σωματεία, σε σχέση με τους στόχους που ο κάθε σύλλογος έχει θέσει, υπονομεύοντας οιανδήποτε φιλόδοξη προσπάθεια μέχρι σήμερα προγραμματισμού έχει γίνει.

Μετεγγραφές αθλητών που έχουν εγκριθεί ακυρώνονται και επανεγκρίνονται σε άλλες ομάδες. Οι ομάδες που τις αναιρούν κατεβαίνουν στο πρωτάθλημα και μάλιστα δηλώνουν ότι θα αποκτήσουν και ξένες αθλήτριες.

Πίνακες συμπληρώνονται με υπεράριθμους αθλητές (αναπτυξιακά) αγνοώντας τους κανονισμούς που οι ίδιοι ψήφισαν και όλα αυτά εκπρόθεσμα παράνομα και καταχρηστικά.

Ανίκανοι και αμήχανοι προσβάλλουν τις σταθερές των πρωταθλημάτων, απαξιώνοντας την αξία του «ευ αγωνίζεσθαι», λειτουργούν πρόχειρα, ευκαιριακά και αδιάφορα για την αξιοπιστία των διοργανώσεων, που οι ίδιοι έχουν την ευθύνη διεξαγωγής και ορθής λειτουργίας τους.

Θέτουν σε κίνδυνο την ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων, αφού είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ενστάσεων αλλά και προσφυγών στην δικαιοσύνη (αθλητική και όχι μόνο) για την ακύρωση των παράνομων μετεγγραφών από σωματεία που θίγονται και έχουν έννομο συμφέρον για αυτό. Την ίδια ώρα δεν αποκλείεται και η διεκδίκηση αποζημιώσεων από την ΕΟΠΕ, από αυτούς που θα αποδείξουν ότι έχουν οικονομική ζημιά από τις αποφάσεις της. Οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες και απρόβλεπτες.

Ο Πρόεδρος όμως της ΕΟΠΕ, δεξιοτέχνης στο είδος, όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει. Ότι θέλει ο πελάτης...

Με συνταγές από το μακρινό χθες, έχει αναρωτηθεί πώς θα περάσει στην ιστορία του αθλήματος και τι ζημιά θα του έχει προκαλέσει, όταν έρθει η ώρα να αποτιμηθεί η δράση του; Πολύ θα θέλαμε να ξέρουμε...