Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΣΕΡΒΙΣ - ΥΠΟΔΟΧΗ (13/12/2017)

ΣΕΡΒΙΣ
Ούτε μια εβδομάδα δεν κράτησαν τα μεγάλα λόγια δημόσιας αποκήρυξης - διαφοροποίησης του υπεύθυνου ανάπτυξης Βορείου Ελλάδας, από το ρατσιστικό παραλήρημα του γνωστού blog της Θεσσαλονίκης, όπως και οι δηλώσεις ότι αποχωρεί από αυτό, εκφράζοντας την διαφωνία του με την συγκεκριμένη ανάρτηση.

Ήδη ξεκίνησε να ανεβάζει φωτογραφίες τόσο από αγώνες πρωταθλημάτων αλλά και από τις προπονήσεις των αναπτυξιακών Εθνικών (τις κατά τα άλλα διεξαγόμενες με κλειστές πόρτες). Και όλα αυτά πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρεις» τα ξέχασε όλα δηλώσεις και δεσμεύσεις. Ακολουθώντας το δρόμο της συνέπειας λόγων και έργων, που χάραξε ο Γιώργος Καραμπέτσος.

ΥΠΟΔΟΧΗ
Ανεκδιήγητη, αινιγματική και κατ’ ουσία προβληματική, είναι η επιλογή του προέδρου της ΕΟΠΕ να κρυφτεί πίσω από την δημόσια τοποθέτηση της ΕΣΑΠ, σχετικά με το περιστατικό του αγώνα Ολυμπιακού - Tours. Εκείνο που προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι η αποκαλυπτική επιστολή του Προέδρου της ΕΣΑΠ που παρουσιάζει την δημόσια τοποθέτηση του, ως αποτέλεσμα αιτήματος του Προέδρου της ΕΟΠΕ για ενιαία στάση στο πρόβλημα που προέκυψε. 

Γιατί λοιπόν ο Γιώργος Καραμπέτσος απόκρυπτε από την δημοσιότητα, ότι έστειλε και αυτός επιστολή και «ποιεί τη νήσσα»; Η Ελληνική Ομοσπονδία δαπανά δημόσιο χρήμα και οφείλει να έχει διάφανες διαδικασίες. Μυστική ψευτοδιπλωματία δε μπορεί να έχει. 

Για ένα θέμα που το άθλημα και η χώρα κατηγορήθηκαν μέσω επίσημων ανακοινώσεων και  αναρτήσεων στα social media, από τη γαλλική ομάδα, τη γαλλική λίγκα και τη γαλλική Ομοσπονδία η διοίκηση της ΕΟΠΕ ΟΦΕΙΛΕΙ να δημοσιοποιήσει τους τρόπους επίσημης αντίδρασης της. 

Τους λόγους που δεν το κάνει, προφανώς, τους ξέρει μόνο ο πρόεδρος της. Να γνωρίζει όμως, ότι δεν είναι μακρύς ο καιρός που τους λόγους του, θα τους γνωρίζουν όλοι.

ΣΕΡΒΙΣ
Η αιτιολογημένη απάντηση στο ερώτημα γιατί οι Εθνικές ομάδες στο Beach Volley έχουν διαλυθεί αποτελώντας ένα ζωντανό παράδειγμα προς αποφυγήν, είναι γιατί υπάρχει απουσία σχεδίου και πλάνου δράσης. Ουσιαστικά υπάρχει απουσία του φορέα που έχει την ευθύνη διαχείρισης και προγραμματισμού, δηλαδή της Ομοσπονδίας. Όταν οι προσωπικές σχέσεις και η προσωπική ζωή αθλητών προπονητών κλπ, υποκαθιστούν τον Εθνικό Σχεδιασμό και καθορίζουν την σύνθεση των Εθνικών ομάδων, τότε τα αποτελέσματα είναι αναμενόμενα και δυστυχώς αναπόφευκτα.

ΥΠΟΔΟΧΗ
Τακτικό «επισκέπτη» έχει φέρει στην ΕΟΠΕ ο Ταμίας της, Τάσος Πασπάλας. 

Εκτός από την άτυχη έμπνευση δημιουργίας νέου site, που κατέληξε χωρίς δεδομένα αλλά και ζητούμενα, γίνεται προσπάθεια από τον συγκεκριμένο «επισκέπτη» ηλεκτρονικής αποκατάστασης των προβλημάτων που δημιούργησαν οι φαεινές ιδέες των μακιγιέρ του προέδρου που ανέλαβαν την επικοινωνιακή ευθύνη της ΕΟΠΕ. 

Στις περιπτώσεις αυτές το ερώτημα είναι ένα, διαχρονικό και πάντα επίκαιρο, ανεξάρτητο του χρόνου και του τρόπου αποκατάστασης των προβλημάτων που οι ίδιοι δημιούργησαν: «Ποιός πληρώνει τον βαρκάρη;».

ΣΕΡΒΙΣ
Η μυστικοπάθεια των ορισμένων επιλεγμένων προπονητών, συντονιστών και Υπευθύνων ανάπτυξης από τη Διοίκηση Καραμπέτσου δεν έχει όρια. Μετά τις προπονήσεις «κεκλεισμένων των θυρών» του κ. Νανά στο Σουφλί, έχουμε γενική οδηγία από την Διοίκηση Καραμπέτσου. Θαυμάστε: «Κατόπιν οδηγιών της ΕΟΠΕ, στις προπονήσεις εντός του γηπέδου να βρίσκονται μόνο οι ΠΟΠ, οι Συντονιστές, μέλη διοικήσεων ΕΟΠΕ ή ΕΝΩΣΕΩΝ και Ομοσπονδιακοί προπονητές ενώ οι γονείς και προπονητές σωματείων εκτός γηπέδου» (αντιγραφή από το site της ΕΟΠΕ). Ελπίζουμε οι νουνεχείς προπονητές των Εθνικών Ομάδων και οι ΠΟΠ να μην επιτρέψουν τέτοιου είδους αποκλεισμούς και να δώσουν την ευκαιρία σε προπονητές σωματείων να επιμορφωθούν παρακολουθώντας τις στοχευμένες προπονητικές μονάδες που οργανώνουν και σε γονείς αθλητών και αθλητριών να καμαρώσουν τα παιδιά τους προπονούμενα με τους καλύτερους.

ΥΠΟΔΟΧΗ
Είναι οριστικό. Εκτός European League σε άνδρες και γυναίκες! Αυτό που κάνουν οι εθνικές Ομοσπονδίες Βελγίου, Εσθονίας Σλοβακίας, Σουηδίας, Σλοβενίας, Ολλανδίας, Τουρκίας, Ουκρανίας, Φιλανδίας, Τσεχίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας, Βουλγαρίας, Αζερμπαϊτζάν, Κροατίας, Ουγγαρίας, Γαλλίας, Λευκορωσίας, ΠΓΔΜ, Λετονίας, Αυστρίας, Κοσσόβου, Αλβανίας, Ελβετίας, Ισραήλ, Γεωργίας και αυτό που έκανε η Ελληνική Ομοσπονδίας ακόμα και στις ημέρες της βαθειάς κρίσης της χώρας δεν μπορεί να κάνει η Διοίκηση του Γιώργου Καραμπέτσου. 

Δε μπορεί να δώσει τη δυνατότητα τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες να πάρουν μέρος στις ετήσιες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Απομονώνουν το άθλημα από τις διεθνείς εξελίξεις. Κάνουν τη χώρα παρία στο ευρωπαϊκό βόλεϊ και το βόλεϊ παρία στον Ελληνικό αθλητισμό. Αναμένουμε την αντίδραση ΠΑΣΑΠ και κυρίως αθλητών και αθλητριών.