Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

ΣΕΡΒΙΣ - ΥΠΟΔΟΧΗ (19/12/2017)

ΣΕΡΒΙΣ
Με ανακούφιση υποδεχτήκαμε την αθώωση του Ολυμπιακού και του Ελληνικού βόλεϊ, αφού η επιβολή ποινής για το συγκεκριμένο περιστατικό  θα αποτελούσε  προσβολή της αισθητικής, της κουλτούρας και του πολιτισμού μας.

Το αίτημά μας για δημόσια τοποθέτηση  και δημοσιοποίηση της αλληλογραφίας του προέδρου της ΕΟΠΕ, ικανοποιήθηκε, με καθυστέρηση από τον ίδιο, δίνοντας στη δημοσιότητα την επιστολή προς την CEV και  πάντως μετά την αθώωση του σωματείου.

Η ανάγνωση των επιστολών του Ολυμπιακού και της ΕΟΠΕ και η ταυτόσημη επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούν, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες μας ότι ο συντάκτης των επιστολών είναι το ίδιο πρόσωπο και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, απλά, έβαλε την υπογραφή του.

ΥΠΟΔΟΧΗ
Ας ενημερώσει κάποιος τους ΠΟΠ Αθηνών και Πειραιώς στα αγόρια ότι ό ρόλος τους έχει λήξει. Αυτοί και οι Ενώσεις τους μπορεί να καλούν αθλητές για προπόνηση αλλά ο Ομοσπονδιακός της Εθνικής Ομάδας Παμπαίδων έχει ήδη επιλέξει τα παιδιά που θεωρεί καλύτερα και έχει δημιουργήσει ένα υπερκλιμάκιο Αθηνών -Πειραιώς και προσπαθεί να πιάσει τον στόχο των 50 προπονήσεων μέχρι το Πάσχα με τα κλιμάκια που μπορεί να παρέμβει άμεσα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε (video, 0.40’’-0.55’’).

Το ζήτημα είναι τα κλιμάκια στα οποία δε μπορεί να παρέμβει άμεσα, πόσες προπονήσεις θα κάνουν μαζί του; Είναι δίκαιη η στάση απέναντι στα υπόλοιπα προς επιλογή παιδιά που θα κάνουν λιγότερη ή καθόλου προπόνηση υπό τις οδηγίες του αλλά θα αξιολογηθούν για την τελική επιλογή της Εθνικής ομάδας με βάση κριτήρια που ο ίδιος βάζει.

Τα παιδιά που θα προπονηθούν περισσότερο μαζί του δεν θα έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων; Η διαδικασία του διακλιμακιακού ήταν αξιόπιστη διαδικασία από καταβολής του θεσμού. Η επιλογή γινόταν από τους ΠΟΠ και ο Ομοσπονδιακός προπονητής αναλάμβανε την ομάδα στη συνέχεια.

Η διοίκηση Καραμπέτσου καταπάτησε αυτή την αρχή και έδωσε το δικαίωμα στον Προπονητή της Εθνικής Παμπαίδων κ. Μπακοδήμο να σχηματίσει ομάδα επιλέκτων, εν είδει φροντιστηριακού μαθήματος.

ΣΕΡΒΙΣ
Λάβαμε από αναγνώστη επιστολή σχετικά με την σύνθεση της Εθνικής ομάδας Παμπαίδων και τη δημοσιεύουμε:

«Πέρυσι η Εθνική ομάδα Παμπαίδων πήγε στην Τουρκία με τον καλύτερο πασαδόρο βαφτισμένο ως κεντρικό για να χωρέσουν στην 12άδα άλλοι 3(!) πασαδόροι. Φέτος ο τρίτος πασαδόρος που δεν αγωνίστηκε καθόλου στην Τουρκία είναι εκτός 24άδας. Πότε έγινε λάθος εκτίμηση από τον κ. Νανά τότε ή τώρα;»

Η ΔΙΚΗ δεν μπορεί να ελέγξει την ορθότητα της καταγγελίας και να μπει σε ερμηνεία και ταυτοποίηση των λεγομένων του αναγνώστη μας, κυρίως γιατί συμπεριλαβαίνει και ένα στενό αγωνιστικό κομμάτι. Αν όμως τα πράγματα έχουν συμβεί έτσι όπως περιγράφεται στην επιστολή, σίγουρα οι προπονητικές επιλογές είναι αξιοπερίεργες.

ΥΠΟΔΟΧΗ
Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων δεν αποτελεί σοβαρή δικαιολογία για την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει η ΕΟΠΕ. Το μόνιμο πρόβλημα της απουσίας απόκρισης όταν κάποιος  από σωματείο, παράγοντας, αθλητής ή προπονητής ,τηλεφωνεί περιμένοντας να εξυπηρετηθεί δεν είναι τωρινό, απλά τώρα έχει διογκωθεί από τη χαλάρωση που έχει φέρει η έλλειψη δράσεων, διοικητικής παρουσίας και επάρκειας.