Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

ΣΕΡΒΙΣ - ΥΠΟΔΟΧΗ (23/12/2017)

Σερβίς ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ....
Τη διασκεδαστική και ευτράπελη πλευρά της ΕΟΠΕ ανέδειξε η ανακοίνωσή της, μετά το τέλος της συνάντησης των ομάδων της volleyleague γυναικών με τον Γιώργο Καραμπέτσο στα πλαίσια της αποτίμησης του πρώτου γύρου της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Οι «μακιγιέρ» του γραφείου τύπου έδωσαν στον πρόεδρο της ΕΟΠΕ ρόλο απουσιολόγου, σε μια ανακοίνωση που το κύριο μέλημά της είναι να αναφερθεί στους παρόντες, στους συμμετέχοντες με Skype (χωρίς όμως δυνατότητα διαλόγου) αλλά και στους απόντες, τους οποίους μάλιστα τους χαρακτηρίζει δικαιολογημένα απόντες. Δείτε εδώ την ανακοίνωση.

Είναι άξιο απορίας πως δημοσιογράφοι που θέλουν να θεωρούνται σοβαροί, στο βωμό της δημιουργίας μιας «ωραιοποιημένης» εικόνας γίνονται γραφικοί και σε ένα δελτίο τύπου χωρίς να γράψουν ούτε μια λέξη για το περιεχόμενο της συνάντησης, βιάζονται να δικαιολογήσουν απουσίες εκδίδοντας διαγνώσεις και βεβαιώσεις απουσίας, κάνοντας παγκόσμια δημοσιογραφική πρωτοτυπία. Σε αυτού του είδους τις συσκέψεις, οι προσκλήσεις δεν είναι προσωπικές, απευθύνονται στα σωματεία και αυτά επιλέγουν αν και ποιος θα τα εκπροσωπήσει.

Υποδοχή ΚΑΙ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΑ
Η συνάντηση των ομάδων της volleyleague δεν πρόσθεσε τίποτα νέο σε ότι μέχρι σήμερα γνωρίζαμε. Το ευχολόγιο του Γιώργου Καραμπέτσου και η μετάθεση υποσχέσεων στο απώτερο μέλλον ήταν η κατεύθυνση που οδήγησε την συζήτηση.

Κυριάρχησε η πρόθεση να αμβλύνει την θλιβερή εικόνα του φετινού πρωταθλήματος. Η πραγματικότητα όμως παραμένει αμείλικτη. Ένα πρωτάθλημα, χωρίς την παρουσία του Παναθηναϊκού που συμμετείχε από ιδρύσεως της κατηγορίας, αντιεμπορικό με 11 ομάδες, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χωρίς τηλεοπτική προβολή, με αισθητά μειωμένη την παρουσία του κόσμου που το παρακολουθεί στις εξέδρες, είναι σίγουρα το πιο αδύναμο (αγωνιστικά) και το πιο φτωχό (οικονομικά και όχι μόνο) πρωτάθλημα των τελευταίων δέκα πέντε χρόνων. Αυτό μπορεί να το κρύψει κανείς;

Σερβίς ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ…
Στην προηγούμενη διοίκηση της ΕΟΠΕ (καταστροφική την αποκάλεσε) απέδωσε ο γνωστός Στέφανος της "στρατευμένης δημοσιογραφίας", την αδυναμία της σημερινής διοίκησης να παίξει ρόλο και να επηρεάσει τις εξελίξεις υπέρ των ελληνικών ομάδων - κατά την γνώμη του πάντα - στην διαμάχη Ολυμπιακού-Τουρ (δείτε εδώ)

Υποδοχή ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΩΝ
Λησμονεί ο «ξεχασιάρης» Στέφανος τα παρακάτω: Η είσοδος της Εθνικής Ομάδας στο world Leaque έγινε με διοικητική παρέμβαση της «καταστροφικής» κατά αυτόν προηγούμενης διοίκησης,  υποστηρίχθηκε δε και αγωνιστικά με την ανοδική πορεία της ομάδας στην παγκόσμια κατάταξη και την διατήρησή της σε αυτή.

Ο Γιώργος Καραμπέτσος πρόλαβε σε ένα χρόνο με τις επιλογές του να καταστρέψει ότι κατακτήθηκε τόσο αγωνιστικά (τελευταίοι στο world league 2017, πτώση 11 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη) όσο και διοικητικά (μη συμμετοχή στο Euroleague 2018).

Τα άτομα που «νοσταλγεί» ο Στέφανος να παίξουν ρόλο όπως παλιά (την εποχή που λεφτά υπήρχαν και «σουλατσάριζαν» πολλοί στην Ευρώπη για να υποστηρίξουν τα φτωχά αγγλικά του τότε πρόεδρου), έχουν αποκτήσει τώρα ενισχυμένο ρόλο από τον Γιώργο Καραμπέτσο, και δύο φορές τον μήνα βρίσκονται στο εξωτερικό για διάφορους λόγους (λέγε με Περικλή). Αγαπητέ Στέφανε μάλλον μπερδεύτηκες. Προσπάθησε να το πάρεις  από την αρχή για να δεις τι φταίει ...

Σερβίς ΦΙΛΕ, ΦΥΛΑΓΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ…
Μετά τον θάνατο του α’ αντιπροέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Κασιμάτη το ανενεργό Διοικητικό Συμβούλιο έχει κενή θέση που θα πρέπει να καλυφθεί από το α’ εκλεγμένο μέλος στη λίστα των αναπληρωματικών.  Ω του δαίμονα, όμως, τη θέση αυτή κατέχει ο Τεχνικός Σύμβουλος των Εθνικών Ομάδων Ανδρών κ. Τάκης Καβαλιεράκης. Θα παραιτηθεί από το δικαίωμα της ανάδειξής του σε τακτικό μέλος ή θα αντικατασταθεί από κάποιον άλλον στη θέση του Τεχνικού Συμβούλου;

Υποδοχή …ΜΗΝ ΤΟ ΔΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΦΙΛΟ
Στο πλαίσιο της γενικότερης καταρράκωσης του βόλεϊ δεν είναι απίθανο ο κ. Καβαλιεράκης να διατηρήσει και τις δύο θέσεις, να είναι και κριτής (ως μέλος Δ.Σ.) και κρινόμενος (ως Τεχνικός Σύμβουλος). Έτσι με την ιδιότητα του Τεχνικού Συμβούλου, να επισκέπτεται σωματεία, να παρακολουθεί προπονήσεις, να εισηγείται σε τεχνικές συσκέψεις, να προτείνει προπονητικούς σχεδιασμούς, να αξιολογεί τους προπονητές που είναι στην αρμοδιότητά του και με την ιδιότητα του μέλους ΔΣ ΕΟΠΕ να κρίνει αν ο Τεχνικός Σύμβουλος, δηλαδή ο ίδιος, έκανε σωστά όλα τα παραπάνω. Δύο ιδιότητες σε ένα πρόσωπο! Μικρό το κακό! Εξάλλου και στις δύο θέσεις με την ίδια ιδιότητα τις απέκτησε. Φίλος του προέδρου.

Να προτείνουμε μία λύση στο αδιέξοδο; Να αναβαθμιστεί ο Τεχνικός Σύμβουλος Ανάπτυξης κ. Χαριτωνίδης σε Τεχνικό Σύμβουλο Εθνικών Ομάδων παίρνοντας τη θέση του κ. Καβαλιεράκη που θα γίνει μέλος ΔΣ ΕΟΠΕ, ίσως και Αντιπρόεδρος, θέση που τόσο ήθελε ο κ. Χαριτωνίδης, ώστε να βάλει δύο φορές υποψηφιότητα ενώ δεν είχε δικαίωμα. 

Έτσι όλοι θα είναι ικανοποιημένοι, κυρίως ο κ. Χαριτωνίδης που θυσίασε τη συνδικαλιστική ουδετερότητα του  αγωνίστηκε και χρησιμοποίησε το μηχανισμό του ΣΕΠΠΕ για να αποκτήσει τη θέση που είχε και με την προηγούμενη διοίκηση.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΟΛΕΙ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ.