Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

ΣΕΡΒΙΣ - ΥΠΟΔΟΧΗ

Νέα στήλη όπου θα αξιοποιεί τις πληροφορίες, τις επιστολές αναγνωστών και θα ενημερώνει τον κόσμο του αθλήματος αντιδρώντας στην αφωνία των περιστασιακών και βολεμένων «παλικαριών» της «χαριτωμένης» δημοσιογραφίας καθιερώνουμε από σήμερα σε εβδομαδιαία βάση. Μικρές ειδήσεις, μεγάλες αλήθειες θα έρχονται στο ΦΩΣ, ενημερώνοντας και τον τελευταίο φίλο του βόλεϊ σε όλη την Ελλάδα.

ΣΕΡΒΙΣ
Μεγάλη ανησυχία φαίνεται ότι έχει προκαλέσει η πληροφορία ότι ο Γιώργος Καραμπέτσος (μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα, τον περσινό διασυρμό και την ελεύθερη πτώση στη διεθνή κατάταξη, αποτέλεσμα και της ελλιπούς προετοιμασίας) δεν θα δηλώσει την Εθνική ομάδα των Ανδρών στο European League. Αν αυτό συμβεί, πράγμα που απευχόμαστε, η ζημιά και η απαξίωση που θα υποστούν άθλημα και αθλητές θα είναι ανεπανόρθωτη και χωρίς προηγούμενο. Η απομόνωση από το Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, που θα συνοδευτεί και από περαιτέρω υποχώρηση στη διεθνή κατάταξη (αν δε συμμετέχεις δεν παίρνεις βαθμούς), θα είναι το κερασάκι στην τούρτα της σμίκρυνσης του αθλήματος. 

ΥΠΟΔΟΧΗ
Για την Εθνική Γυναικών, ούτε λόγος. Και τη φετινή χρονιά θα είναι εκτός European League. 
Το μαζικότερο γυναικείο άθλημα στη χώρα περιμένει να προοδεύσει δια της απομόνωσης που έχει επιβάλλει ο Γιώργος Καραμπέτσος και αποδέχονται οι μετέχοντες στην Επιτροπή Εθνικών ομάδων και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. Ωστόσο, απορούμε με τη σιωπή αθλητών & αθλητριών και του δραστήριου ΠΑΣΑΠ όταν θίγονται τόσο βάναυσα τα επαγγελματικά συμφέροντα των μελών του.

ΣΕΡΒΙΣ
Έρευνα σύμφωνα με πληροφορίες μας θα υπάρξει από την ΓΓΑ λόγω της έκδοσης αδειών προπονητών από τον ΣΕΠΠΕ, έναντι μόνο του αντιτίμου συμμετοχής, χωρίς να έχουν πραγματοποιηθεί οι αντίστοιχες παρουσίες στις σχολές προπονητών. Κάποιες από αυτές τις άδειες (τις δεκάδες που δόθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο) δεν ανανεώθηκαν, από τον φόβο των Ιουδαίων,  για να ενταχθούν στις νέες σχολές τις περιόδους που αυτές θα πραγματοποιηθούν. Άλλες όμως παρέμειναν στους κατόχους δημιουργώντας ένα αλαλούμ σε σχέση με αυτό που έπρεπε να σημάνει αυτή η πιστοποίηση (με) τον ευτελισμό της παρεχομένης γνώσης. Ίσως αυτή η προχειρότητα και το αλισβερίσι αποτελεί απάντηση για το επίπεδο του αθλήματος. Σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιες αρχές όταν ασχοληθούν θα έχουν πολύ δουλειά.

ΥΠΟΔΟΧΗ
Περισσότερες από δέκα φορές το τελευταίο τριήμερο μιλούσαν στο τηλέφωνο ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος με τον πρόεδρο της ΚΕΔ /ΕΟΠΕ Βασίλη Αντωνούλη με θέμα τις αποφάσεις του αθλητικού δικαστή.
Παρότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Αθλητική Δικαιοσύνη έχει δικαιώσει ομάδες έναντι των διαιτητικών αποφάσεων, είναι η πρώτη φορά που η ηγεσία της ΕΟΠΕ ασχολείται με ζητήματα που μπορεί να προκαλέσουν θεσμική εκτροπή. Με δεδομένο ότι τα παραπάνω προηγήθηκαν της εξωθεσμικής, αντιφατικής παρέμβασης - ανακοίνωσης της Ο.Δ.Β.Ε., σε βάρος σωματείων μελών της ομοσπονδίας, η οποία αναρτήθηκε στο site της ΕΟΠΕ, δημιουργείται ζήτημα εκ του μη όντως, ειδικά όταν υπάρχουν βίντεο που έχουν στην κατοχή τους οι ομάδες, όπου η προβολή τους μπορεί να δώσει αποστομωτικές απαντήσεις.

ΣΕΡΒΙΣ
Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ ήταν στον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Tours. Έχει γνώμη για τα γεγονότα; Το ότι τόσες ημέρες δεν έχει κάνει τίποτα για να προστατέψει ένα σωματείο μέλος της Ομοσπονδίας του, σημαίνει ότι δε νοιώθει σίγουρος για το δίκαιο του θέματος; Μήπως οι δυνατότητες παρασκηνιακής παρέμβασης στα διεθνή φόρα είναι περιορισμένες, αν όχι πρακτικά ανύπαρκτες; Εδώ ταιριάζει η γνωστή παροιμία για την ποιότητα των εσωρούχων και την ικανότητα των περιεχομένων τους.

ΥΠΟΔΟΧΗ
Το site της Ομοσπονδίας είχε υποσχεθεί όλα τα παιχνίδια της Volleyleague Γυναικών live streaming κάθε αγωνιστική. Εντάξει, ο στόχος ήταν μεγαλεπήβολος! Αλλά, μετά από δύο μήνες δεν έχουν καταφέρει να δείξουν, έστω, ένα  σε κάθε αγωνιστική. Ακολουθούν την τακτική του αφεντικού τους, Γιώργου Καραμπέτσου. Υπόσχονται τα πάντα αλλά δε δίνουν τίποτα. Υποτιμούν όμως τη μνήμη των ανθρώπων του βόλεϊ.