Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ

 Όσοι δεν έχουν να κρύψουν τίποτα, δεν έχουν λόγο και να φοβούνται τίποτα

Οι «δωρεάν» προετοιμασίες των αναπτυξιακών Εθνικών Ομάδων καλά κρατούν, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΕΟΠΕ. Σε ένα εορταστικό πλέον περιβάλλον, με τον παραμορφωτικό φακό των δύο «μακιγιέρ», που θέλουν όλα να τα παρουσιάζουν ιδανικά, όλα να μοιάζουν μαγικά και ονειρεμένα.

Οι φωτογραφίες και οι πληροφορίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα καθώς και ο εύγλωττος τίτλος «ανεβάζουν στροφές» προφανώς σε αυτό αποσκοπούν αφού οι τελικές φάσεις προετοιμασίας, είναι η συνέχεια της (καθυστερημένης) επιλογής προπονητών, των ελάχιστων και αποσπασματικών συγκεντρωτικών προπονήσεων προεθνικών (τάχα) ομάδων, του χρόνου, του τρόπου και των τόπων που αυτές έγιναν κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Από την μία πλευρά, με τα τελευταία δελτία τύπου θέλησαν να δώσουν το στίγμα, ότι μέσα από τις «χριστουγεννιάτικες πολλαπλές δράσεις» και με δεδομένη την κατάνυξη λόγω των ημερών, επιδιώκουν να προβάλλουν πόσο προσηλωμένα δουλεύουν για το στόχο της Ευρωπαϊκής πρόκρισης (Προκριματικά Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων).

Από την άλλη πλευρά, θέλουν να έχουν εξασφαλισμένο το άλλοθι της αποτυχίας, αφού μέσα από έναν βομβαρδισμό μικρών καθημερινών στιγμών των ομάδων, όπου οι συγκεκριμένοι «μακιγιέρ», τους δίνουν διάσταση event, η πιθανότητα αποτυχίας θα αποδείξουν ότι είναι αποτέλεσμα ατυχίας ή άλλων παραγόντων και όχι ευθύνη των επιλογών, του σχεδιασμού, της δουλειάς και της διοικητικής επάρκειας που απαιτεί η επίτευξη ενός στόχου, αφού με την παραπλανητική εικόνα που δημιουργούν, προσπαθούν να μας πείσουν ότι έκαναν περισσότερα πράγματα από όσα μπορούσαν.

Πόσο όμως πειστική μπορεί να είναι αυτή τους η προσπάθεια; Ιδιαίτερα σήμερα όταν όλοι γινόμαστε μάρτυρες σε κάτι που είναι γνωστό και επιβεβαιώνεται καθημερινά με την επιλογή και συγκρότηση των ομάδων, δηλαδή ότι διαιωνίζεται το καθεστώς της αναξιοκρατίας και του ρουσφετιού, που καθιέρωσε ο Γιώργος Καραμπέτσος, αλλά και της «επιβολής» με άνωθεν εντολές, συγκεκριμένων προσώπων στις ομάδες, από άτομα που αποτελούν το περιβάλλον του (κουμπάροι και ημέτεροι). Σημαντική παράμετρος είναι βέβαια, να γίνεται ψηφοθηρική πολιτική με τις κλήσεις αθλητών, ειδικά, στις θέσεις εκτός 12άδας ή να βρίσκεται οπωσδήποτε κάποιος, συνήθως, περιφερειακός αγωνιστικός ρόλος στα «δικά» μας παιδιά.

Ακόμα και προσωπικές πολιτικές των προπονητών επιτρέπονται, αφού δεν υπάρχει κάνεις που να μπορεί να ελέγξει, αν όσα γίνονται, γίνονται με βάση μία συγκεκριμένη προοπτική ή αποτελούν ευκαιριακές επιλογές που κρύβουν την επομένη δουλειά του προπονητή μετά την Εθνική ομάδα ή παράλληλα με την Εθνική ομάδα. Προπονητές «ατάκτως ειρημένοι» χωρίς καθοδήγηση και χωρίς έλεγχο, που αποσκοπούν στην εύνοια όσων τους τοποθέτησαν σε αυτή τη θέση.

Αυτό το δύσκολο έργο παρουσίασης των «δράσεων», και της απόκρυψης της «συναλλαγής», έχουν αναλάβει οι «μακιγιέρ» του προέδρου προβάλλοντας, ως ξεχωριστά και σημαντικά γεγονότα την καθημερινότητα των Εθνικών Ομάδων. Αυτό που όλα τα προηγούμενα χρόνια συνέβαινε σιωπηλά και μάλιστα με μεγαλύτερη διάρκεια, σοβαρότητα, ένταση και σαφώς μέσα από αξιοκρατική και αξιόπιστη διαδικασία, σήμερα οι ολιγοήμερες προετοιμασίες που γίνονται και με τον τρόπο που προαναφέραμε, προβάλλονται ως πρωτόγνωρο γεγονός με προεκτάσεις (επικαλούμενοι ακόμη και την παρουσία Αρχιμανδρίτη και του Αστυνομικού διευθυντή στον εκκλησιασμό της ομάδας) για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Σίγουρα όμως δεν αρκούνται μόνο σε αυτό. Αποκρύπτουν τα συγκεκριμένα «λεβεντόπαιδα» της ενημέρωσης, (όχι μόνο τα παραπάνω που περιγράψαμε) και την νέα πραγματικότητα, που προέκυψε από την διάλυση της συμφωνίας τριετούς υιοθεσίας με τον Δήμο Ευρώτα (όπως αποκάλυψε η ΔΙΚΗ) που αφορούσε όλες τις Εθνικές Ομάδες γυναικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, για παράδειγμα, η προετοιμασία στους Μολάους της Εθνικής Κορασίδων έχει κόστος για την Ομοσπονδία. Ο Δήμος Μονεμβασιάς θα καλύψει ένα μέρος της προετοιμασίας και το υπόλοιπο θα το καλύψει η ΕΟΠΕ. Θα μιλήσουν επιτέλους οι διοικούντες την Ομοσπονδία παρουσιάζοντας το κόστος της προετοιμασίας που αναλαμβάνει η κάθε πλευρά ή θα μας οδηγήσουν να φανερώσουμε εμείς την αλήθεια;

Πρέπει ο Γιώργος Καραμπέτσος και η παρέα του, να γνωρίζουν, ότι από όλους μπορεί να κρυφτούν, εκτός από εμάς. Γιατί εμείς θα είμαστε ένα βήμα μπροστά τους, σε κάθε προσπάθεια η απόπειρα να αποκρύψουν την αλήθεια, να δημιουργήσουν μια εικόνα διαφορετική από την πραγματικότητα, να κρύψουν ή να κρυφτούν.

Ας διαλέξουν λοιπόν έστω και τώρα να αλλάξουν «ρότα». Ας επιλέξουν έναν άλλο δρόμο, τον δρόμο της ενημέρωσης, της ειλικρίνειας, της αλήθειας. Αν δεν έχουν να κρύψουν τίποτα, δεν έχουν και να φοβούνται τίποτα.