Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ

ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ...
Η ΔΙΚΗ δε θα δημοσιεύσει χιουμοριστικό καζαμία, σύμφωνα με τα πρότυπα του πολυγραφότατου, άλλες εποχές, αλλά σιωπηλού τώρα,  φίλτατου δημοσιογράφου κ. Λεμονίδη. Θα κάνει έναν απολογισμό όλων όσων δεν έγιναν από τη διοίκηση Καραμπέτσου, δεν επισημάνθηκαν από τη στρατευμένη δημοσιογραφία και φτιασιδώθηκαν για να επικοινωνηθούν ως μεγάλα επιτεύγματα από τους «μακιγιέρ» της πραγματικότητας.

Ιανουάριος
Χάθηκαν €100000 από την χορηγία της ΣΤΟΙΧΗΜΑΝ που λάμβανε η ΕΟΠΕ για τις Εθνικές Ομάδες.

Φεβρουάριος
Χάθηκαν και αναζητούνται €1.000.000 που υποσχέθηκε ο πρόεδρος προεκλογικά, ότι θα φέρει μέσω χορηγιών και φίλων του στην Ομοσπονδία.

Χάθηκε η ευκαιρία τα μεγάλα «προεκλογικά γραμμάτια» του Γιώργου Καραμπέτσου να εξοφληθούν. Είναι κυρίως αυτά που αφορούσαν τους «συνοδοιπόρους» προπονητές στις εκλογές, οι οποίοι όμως αρνήθηκαν να αναλάβουν τις Εθνικές Ομάδες, αφού δεν θεώρησαν σοβαρή την πρόταση συνεργασίας και τους όρους της. Η επιλογή τους δικαιώνεται αφού γλιτώσαν τον επερχόμενο διασυρμό, όμως την πλήρωσε πάλι το άθλημα αφού οδηγηθήκαμε σε χειρότερες λύσεις ,κάτι άλλωστε που επιβεβαιώθηκε από τα αποτελέσματα.

Μάρτιος
Χάθηκαν οι μειώσεις των παραβόλων που επίσης προεκλογικά είχε υποσχεθεί ο πρόεδρος. Στη θέση τους ανακαλύφθηκαν αυξήσεις.

Απρίλιος
Χάθηκε η επαφή με την αγορά των χορηγιών, αφού καταργήθηκε το τμήμα marketing, στη λογική «δεν χρειάζονται χρήματα, αφού δεν υπάρχουν δράσεις» και στη θέση του προσελήφθησαν δημοσιογράφοι – «μακιγιέρ», που προσπαθούν να παράγουν εικόνα δράσης και «εκκωφαντικό θόρυβο» ακόμα και μέσα από την προπονητική διαδικασία των Εθνικών ομάδων. Αυτός θα είναι ο ρόλος τους.

Μάιος
Χάθηκε η καθιερωμένη γιορτή του «Παίζω βόλεϊ» αφού ματαιώθηκε αν και προγραμματίστηκε σε μικρότερο χώρο (από Παναθηναϊκό Στάδιο στον προαύλιο χώρο του Εθνικού Αθηνών) αλλά ούτε εκεί στάθηκαν ικανοί να το πραγματοποιήσουν.

Ιούνιος
Χάθηκε το κύρος της θέσης του Ομοσπονδιακού Προπονητή αφού καθιερώθηκε απασχόληση των Ομοσπονδιακών προπονητών με το μήνα ή με τη διοργάνωση σε όλες τις βαθμίδες των Εθνικών ομάδων, με την ταυτόχρονη κατάργηση του βιογραφικού τους ως κριτηρίου στην  πρόσληψη. Στην Εθνική Γυναικών προπονητές και βοηθοί άλλαζαν κάθε μήνα.

Ιούλιος
Χάθηκε η Εθνική ομάδα Ανδρών από το βάθρο του World League 2016 αφού στην ίδια διοργάνωση, ένα χρόνο μετά, με διοίκηση Καραμπέτσου τερμάτισε στην 12η θέση (τελευταία) χωρίς νίκη. Αποτέλεσμα ήταν να υποχωρήσει 11 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Αύγουστος
Χάθηκε το beach Volley αφού χωρίς σοβαρή τηλεοπτική κάλυψη, χωρίς σοβαρές διοργανώσεις, με χαμηλό επίπεδο συμμετοχών, χωρίς Εθνικές Ομάδες δε μπορούμε να μιλάμε για υπαρκτό άθλημα. Βρέθηκε όμως το Snow Volley αφού θα καθιερωθεί πανελλήνιο σιρκουί και τα μέλη του ΔΣ με αφορμή αυτό, θα εξασφαλίσουν και τις χειμερινές διακοπές τους. 

Υπεύθυνος διακοπών (χειμερινών -θερινών) αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου ο Νεκτάριος Χαλβατζής, ο οποίος θα διαμορφώσει και το σχετικό πρόγραμμα καθώς και τη διαδικασία υλοποίησης του, έτσι ώστε να εξαλείφει η πιθανότητα παραπόνων από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Οι διακοπές πρέπει να είναι και θα είναι για όλους. 

Σεπτέμβριος
Χάθηκε η πρόσβαση του αθλήματος στα σχολεία, γιατί εγκαταλείφθηκε στην πράξη το πρόγραμμα «παίζω βόλεϊ» αφού με την απομάκρυνση του Λεωνίδα Καραίσκου, που είχε την ευθύνη υλοποίησης και ένταξής του στα σχολεία, τους απέμεινε μόνο ο τίτλος του προγράμματος.

Χάθηκε η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή δράση BE ACTIVE στο στέγαστρο Καλατράβα, στο χώρο του ΟΑΚΑ, αφού ματαιώθηκε αν και προγραμματίστηκε. Η βροχή ήταν (για τα μάτια του κόσμου) ο μεγάλος αντίπαλος του Γιώργου Καραμπέτσου.

Οκτώβριος
Χάθηκε η αξιοκρατία από τις επιλογές προπονητών για τις Εθνικές ομάδες Ανάπτυξης και ΠΟΠ. Το «φρόνημα» του προπονητή αποτελεί πλέον το μοναδικό κριτήριο πρόσληψης καθώς και η πίστη του στην διοίκηση και στους υποτακτικούς της. Βρέθηκαν όμως η οικογενειοκρατία, οι εξυπηρετήσεις, η εκπλήρωση προεκλογικών γραμματίων.

Νοέμβριος
Χάθηκαν από το Ευρωπαϊκό βόλεϊ οι Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών αφού δε δηλώθηκε συμμετοχή στο European League και σηματοδοτήθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο η Ευρωπαϊκή μας απομόνωση. Η απόφαση ελήφθη κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Η πίεση και το άγχος είναι επιβαρυντικοί παράγοντες για την υγεία των ανθρώπων, και αυτό το γνωρίζουν καλά ο Γιώργος Καραμπέτσος και η παρέα του, ξεμπερδεύοντας με αυτό τον τρόπο, μια και καλή με αυτά.

Γιατί να τρέχεις να διοργανώνεις αγώνες, να εκδίδεις αεροπορικά εισιτήρια, να προσλαμβάνεις φιλόδοξους προπονητές με απαιτήσεις, να αναζητάς προπονητικά κέντρα για τις Εθνικές ομάδες, όταν με μία απόφαση δεν κάνεις τίποτα από αυτά;

Χάθηκε η δημιουργική δραστηριότητα  για τη λειτουργία της ΕΟΠΕ, αφού δεν υπάρχουν διοργανώσεις και εκδηλώσεις που θα συμμετάσχει. Η μόνη μέριμνα πλέον της διοίκησης θα είναι μόνο η εξόφληση των παλαιών οφειλών.

Έτσι ο Περικλής Μπακοδήμος θα μπορεί να απολαμβάνει τα ταξίδια του στο εξωτερικό και τις απολαβές ως supervisor (300-400€ τον αγώνα) με μοναδική του υποχρέωση, αν χρειαστεί να εξηγεί τις επιλογές της διοίκησης, αφού αυτό θεωρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Γιώργος Καραμπέτσος. Η αδυναμία εκφοράς ενός πειστικού λόγου είτε από εγγενή αδυναμία είτε από ανεπάρκεια λεξιλογίου. Εκεί επιστρατεύεται ο Περικλής για να απαντήσει στη ΔΙΚΗ.

Δεκέμβριος
Χάθηκε η στοιχειώδης προπονητική απαίτηση για πρπονητικό σχεδιασμό αφού καταργήθηκαν οι πολυήμερες προετοιμασίες των Εθνικών Ομάδων και τα διεθνή φιλικά. Όμως, καθιερώθηκαν φιλικά μεταξύ των αναπτυξιακών ομάδων αντί της συμμετοχής σε διεθνή τουρνουά (Χριστουγεννιάτικο διεθνές τουρνουά Ισπανίας κλπ.) που συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμα και για φιλικά προτιμούνται ομάδες με προπονητές που στήριξαν όσο μπορούσαν τη Διοίκηση Καραμπέτσου.

Χάθηκε, αλλά υπάρχουν περιθώρια επανόρθωσης, η χρυσή ευκαιρία της ΕΟΠΕ για μεγαλύτερη αξιοποίηση του Dr Βαγγέλη Περόπουλου και σε άλλες θέσεις ευθύνης, αφού το ακαδημαϊκό του έργο στον τομέα της Ψυχολογίας παραμένει αναξιοποίητο. Αυτό δεν είναι ευθύνη μόνο αυτής της διοίκησης, αλλά και της διοίκησης Προσαλίκα, που τον είχε αξιοποιήσει κυρίως στον τομέα των μεταφορών.

Η ΔIKH σας εύχεται καλή χρόνια με Υγεία, με την ευχή η ζημιά αυτής της περιόδου που βιώνουμε, να αποδειχθεί διαχειρίσιμη και όχι ανεπανόρθωτη στο μέλλον για το άθλημά μας.