Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΑ ΔΡΑΜΑ

Ισιδώρου κουτοπονηριές
Αναγνώστης μας έστειλε επιστολή για το νέο site της ΕΟΠΕ επισημαίνοντας την υποβάθμιση του Beach Volley μέσα σε αυτό.
Σας παραθέτουμε την επιστολή του αναγνώστη, όπου όπως θα δείτε οι παρατηρήσεις του αποτελούν άλλη μια επιβεβαίωση για όσα έχουμε αναφέρει όλο αυτό το διάστημα για την δομή και την λειτουργία τού νέου site της Ομοσπονδίας.

Η επιστολή:
«Συγχαρητήρια για την ανάδειξη των κρίσιμων θεμάτων του βόλεϊ στην Ελλάδα!

Σχετικά με το site της ΕΟΠΕ, θα ήταν καλό να αναδείξετε την ανυπαρξία του beach Volley, το οποίο πέραν του ότι για να το βρεις πρέπει να πάς στα «περισσότερα» σαν να είναι η Α3 κατηγορία Volley, έχει μόνο ειδήσεις από 21/9 και μετά (πιο πριν δεν υπάρχει το σπορ...), χωρίς ιστορικό περιεχόμενο, παρουσίαση Εθνικών κτλ. ή ότι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ υπήρχε στο προηγούμενο site.

Για να βρούμε ποιός πήρε το πρωτάθλημα πέρσι (όχι πριν 20 χρόνια), θα πρέπει να το ψάξουμε σε άλλα site και όχι στο επίσημο του αθλήματος. Για αποτελέσματα δεν το αναφέρουμε ούτε για αστείο. Μάλλον αυτός που πληρώθηκε για να φτιάξει το νέο site βαριόταν να εισάγει τα ιστορικά στοιχεία του αθλήματος, τι άλλο θα δούμε!»
Φιλικά

Με αφορμή την επιστολή του αναγνώστη είναι σκόπιμο να σταθούμε στην απαξίωση που υφίσταται και το Beach Volley από τη χειρότερη διοίκηση που έχει γνωρίσει τα άθλημά μας.

Έχει περάσει καιρός από τις τελευταίες αναφορές μας στο Beach Volley και είχαμε αποφύγει επιμελώς μέχρι σήμερα να ασχοληθούμε με τις Εθνικές ομάδες. Θεωρούμε ότι αυτό το διάστημα αναμονής είναι η πίστωση χρόνου που ίσως θα ήταν απαραίτητη, για να αποτιμηθεί μετά το πέρας του πρώτου έτους (του τετραετούς Ολυμπιακού κύκλου) να δρομολογηθεί και να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι, με τις Εθνικές ομάδες Beach Volley.

Αλλά και η κριτική μας για να είναι πειστική, δίκαιη και αξιόπιστη πρέπει να υπάρχει ο χρόνος και να τεθούν όλες οι παράμετροι για να κριθούν οι επιλογές, όταν αφορούν τις Εθνικές Ομάδες. Όμως μετά την πάροδο του χρόνου, η αμφιβολία γίνεται βεβαιότητα, και η διοικητική ανικανότητα δείχνει να ξεπερνά τη δυνατότητα και τη διάθεση των στελεχών της ΕΟΠΕ, που φαίνεται να ενδιαφέρονται και ασχολούνται μόνο με τις εγχώριες διοργανώσεις.

Έρχεται η στιγμή που και τα ψέματα κάποτε τελειώνουν. Αλήθεια, υπάρχει Εθνικός προπονητής, υπάρχουν Εθνικές Ομάδες, ή η διάλυση των Εθνικών Ομάδων Σάλας συμπαρέσυρε και τις Εθνικές του Beach Volley.

Ποιοί αποτελούν την Εθνική ανδρών; Υπάρχουν αθλητές που ασχολούνται αποκλειστικά με το Beach Volley; Ποιός τους προπονεί; Πού; Η πρώην (;)εγκατάσταση της ΕΟΠΕ στο ΣΕΦ είναι σε κακή κατάσταση, εγκαταλελειμμένη και αυτή στην τύχη της. Η άλλοτε κραταιά Εθνική Γυναικών με 2 ζευγάρια υφίσταται; Μόλις χθες η Διοίκηση ανακοίνωσε παρτενέρ για την  Πένυ Καραγκούνη, την 3η (;) παρτενέρ μέσα σε 1 χρόνο.

Αφού πέρασε ο ένας χρόνος τού νέου Ολυμπιακού κύκλου χωρίς να υπάρχει ομάδα, με ποιούς όρους το άθλημα και η χώρα μας, θα διεκδικήσει την Ολυμπιακή πρόκριση; Φτάσαμε Δεκέμβριο για να βρεθεί δίδυμο και αυτό αφού η Καραγκούνη βρέθηκε κοντά σε ομάδες της Pre League για να παίξει σάλα.

Ακόμα και έτσι όμως, ποιος είναι ο υπεύθυνος πίσω από την επιλογή του νέου διδύμου; Ομοσπονδιακός προπονητής δεν υπάρχει. Μήπως ο Αλέκος Παρασκευόπουλος απέκτησε και τεχνικές ικανότητες; 

Πώς θα απευθυνθείτε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή κύριε πρόεδρε της ΕΟΠΕ να ζητήσετε επιχορήγηση, όταν μπαίνουμε στο δεύτερο έτος του Ολυμπιακού κύκλου και δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι ομάδες; 

Και απέναντι σε αυτήν την σκληρή πραγματικότητα είναι δυνατόν κάποιοι που προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο και να μας υποτιμούν με τέτοιο τρόπο;

Αλλά βέβαια δεν σταματούν εκεί, δεν αρκούνται σε αυτό, αλλά προσπαθούν με διάφορα τρικ επικοινωνιακού χαρακτήρα, να δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα. Αναφερόμαστε στους γραφικούς μακιγιέρ του προέδρου, που με τυμπανοκρουσίες προαναγγέλλουν ως προπονητές και άμισθους σύμβουλους, παλιές δόξες του αθλήματος.

Είναι εμφανές ποιόν θέλουν να κοροϊδέψουν στην προσπάθεια να «κλέψουν» από τα μεγάλα ονόματα του παρελθόντος για λογαριασμό των διοικούντων την ΕΟΠΕ, λίγη λάμψη και αποδοχή.

Αφού «όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν τι σημαίνει η απόφαση αυτή του ΔΣ της ΕΟΠΕ και τι είδους διευκόλυνση παρέχει στους προπονητές που δεν προπονούν και στους συμβούλους που δε συμβουλεύουν γιατί απλά έχουν τις δουλειές τους και το μόνο που δίνουν στη Διοίκηση είναι τη χαρά της ανακοίνωσης, που οι συγκεκριμένοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν μετά Βαΐων και κλάδων, ως, τάχα, επένδυση για το μέλλον του Beach Volley.

Να γνωρίζουν όμως ότι όλες οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό. Θα είμαστε απέναντι σε κάθε απόπειρα παραποίησης της αλήθειας και της πραγματικότητας. Στέλνουμε μήνυμα σε αυτό το είδος της δημοσιογραφίας ότι θα μας βρίσκει μπροστά της. Με θέσεις και επιχειρήματα, με «όπλο» την αλήθεια ενάντια στο ψέμα.