Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΤΟΥ

Ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ
Η ανάληψη  της προεδρίας της ΕΟΠΕ από τον Γιώργο Καραμπέτσο έφερε στο προσκήνιο δυνάμεις, συμμαχίες και συμφέροντα που καραδοκούσαν για να βρεθούν σε θέση βολής, διεκδικώντας μία θέση στον ήλιο και στην νομή της εξουσίας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στον δρόμο προς την αναρρίχησή τους στην εξουσία, συσπειρώθηκαν πρόσωπα που έδειξαν να έχουν απωθημένα, ενώ αναδείχτηκαν  συμπλεγματικές συμπεριφορές, εκεί όπου ο κιτρινισμός στη ενημέρωση, το αναξιοπρεπές λεξιλόγιο, οι ρατσιστικοί χαρακτηρισμοί, τα σεξουαλικά υπονοούμενα, κυριαρχούν  και προβάλλουν -εκτός από την απουσία θέσεων, προτάσεων, κουλτούρας και φιλοσοφίας ζωής- την καλλιέργεια, την εκπαίδευση, την αισθητική και την παιδεία  τους.

Το σημαντικό είναι ότι η ηγεσία του αθλήματος και ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ, μετά και την εκλογή τους -μοιάζει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι προσωπικά και πολιτικά με το παραμορφωτικό blog της Θεσσαλονίκης, τις επιλογές του και την στρατηγική που εκφράζει και υπηρετεί.

Ακολουθώντας συντεχνιακές λογικές, τις περισσότερες φορές με τοπικιστικά κριτήρια, έχουν διαμορφώσει ένα ανθρωποφάγο σύστημα απαξίωσης και υποβάθμισης ανθρώπων με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, επειδή τυγχάνει να έχουν διαφορετική άποψη και γνώμη από αυτούς.

Δείγματα αυτού του τρόπου γραφής είναι η παραβίαση κάθε έννοιας δεοντολογίας με την καθημερινή ρυπαρογραφία που προσβάλει κάθε σοβαρό άνθρωπο, καταλύοντας την παιδαγωγική διάσταση του αθλητισμού. 

Είναι ένα σύμπτωμα που δημιουργεί πολλές παρενέργειες, αναλογιζόμενοι την ευθύνη που αναλαμβάνει μια Ομοσπονδία όταν συνυπάρχει σε αυτό το παθογενές μόρφωμα της «ενημέρωσης».

Το blog της Θεσσαλονίκης υποστήριξε, όσο μπορούσε, την νυν διοίκηση της ΕΟΠΕ και γι’ αυτό ο εκ των δημιουργών του ΜΠΑμπης ΚΑΡασαρλίδης έτυχε αναγνώρισης από τον Πρόεδρο της ΕΟΠΕ οριζόμενος  μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υπεύθυνος Ανάπτυξης Βορείου Ελλάδος (αντίστοιχη θέση στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν υπάρχει). 

Το blog της Θεσσαλονίκης αντιγράφοντας (ουσιαστικά λογοκλέπτοντας) την ειδησεογραφία από τα επίσημα δημοσιογραφικά sites και προσθέτοντας τις φωτογραφίες του ΜΠΑΚΑΡ προσέλκυσε αναγνώστες και στη συνέχεια έκανε προπαγάνδα φθηνού επιπέδου χλευάζοντας πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις.

Βέβαια όλα αυτά για όσους έβαζαν στο στόχαστρο σε εθνικό (ΕΟΠΕ) ή τοπικό (ΕΠΕΣΘ) επίπεδο. Αφού μόλυναν το άθλημα με τον υβριστικό τους λόγο βρήκαν δικαίωση στην τοποθέτηση του ΜΠΑΚΑΡ ως μέλους της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υπεύθυνου Ανάπτυξης Βορείου Ελλάδος.

Τώρα όμως «ξέφυγαν». Έκαναν διαδυκτυακό bulling σε ανθρώπους που δεν ήταν δημόσια πρόσωπα για να δεχθούν κριτική για την εμφάνιση τους. Πως το έκαναν σας δίνουμε τη δυνατότητα να το δείτε εδώ. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΟΠΕ αναφέρεται ως καλός φίλος (δεν καταλάβαμε να θίγεται από τις  αφιερώσεις του αρθρογράφου)

 Ο ΜΠΑΚΑΡ, ως δικαιωμένο, πια, στέλεχος της νυν διοίκησης, όμως διαφώνησε και διαχώρισε τη θέση του γιατί το δημοσίευμα δεν τον εκφράζει. Υπήρχαν και υπάρχουν δημοσιεύματα του blog στο οποίο ανεβάζει τις φωτογραφίες του και τις απόψεις του, εξίσου προσβλητικά για τα οποία ποτέ δε διαφώνησε ή διαχώρισε τη θέση του. Υπάρχουν πολλά (πάρα πολλά) δημοσιεύματα (ειρωνικά, υβριστικά, προσβλητικά κ.α.) του blog της Θεσσαλονίκης στα οποία το μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υπεύθυνος Ανάπτυξης Βορείου Ελλάδος, ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΑΦΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ και εξυπηρετούσαν τους σκοπούς του.

Θα υπενθυμίσουμε ορισμένα από αυτά ώστε να έχουν εικόνα οι αναγνώστες σε τι χέρια έχει πέσει το βόλεϊ.

Θα θέλαμε εξαρχής να ζητήσουμε την κατανόηση των αναγνωστών για τις οπτικές και λεκτικές ακρότητες που αναδεικνύονται στις παρακάτω συνδέσεις.

Γι’ όλα αυτά τα δημοσιεύματα ο ΜΠΑΚΑΡ (μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υπεύθυνος Ανάπτυξης Βορείου Ελλάδος, τοποθετημένος ως "ευνοούμενος" της Διοίκησης Καραμπέτσου. Προς αναγνώριση αυτής της προσφοράς του άραγε;) δεν διαφώνησε.

Επίσης, δε διαφώνησε για όλους τους ειρωνικούς χαρακτηρισμούς για ανθρώπους (παράγοντες, προπονητές, αθλητές, διαιτητές, γυμναστές) του αθλήματος από τους οποίους είναι γεμάτες οι στήλες του blog

Σε ορισμένα μάλιστα ήταν ο ίδιος συντάκτης των κειμένων (πχ. διαμάχη με την αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ κ.Ζέτου για τους κανονισμούς των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων).


ΕΔΩ ΤΑ "ΑΡΘΡΑ"

http://liberovolley11.blogspot.com/2017/11/blog-post_393.html (η γραβάτα με τα σχέδια)

http://liberovolley11.blogspot.com/2017/11/blog-post_595.html (Οι αθλήτριες αθωώθηκαν από τον Αθλητικό Δικαστή, αλλά ΜΠΑΚΑΡ και φίλοι της ΕΟΠΕ πρόλαβαν και τις διέσυραν)

https://liberovolley11.blogspot.com/2017/02/blog-post_74.html (προπονητής που τόλμησε να διαφωνήσει με τα σχόλια τους χρεώθηκε χωριάτικη νοοτροπία)

http://liberovolley11.blogspot.com/2017/12/blog-post_87.html (προπονητής που δεν εγκρίνουν τη δραστηριότητά του)

http://liberovolley11.blogspot.com/2016/12/2016_29.html (η εικόνα της ΕΠΕΣΘ κατά ΜΠΑΚΑΡ και φίλους ΕΟΠΕ)

http://liberovolley11.blogspot.com/2016/07/blog-post_45.html (σε βάρος των διεθνών αθλητών)






http://liberovolley11.blogspot.com/2016/05/blog-post_831.html (και οπαδοί του Κασιδιάρη)


http://liberovolley11.blogspot.com/2016/05/blog-post_874.html (ΜΠΑΚΑΡ, νυν μέλος επιτροπής Ανάπτυξης, Υπεύθυνος Ανάπτυξης Β. Ελλάδος, σε Ζέτου).