Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΣΕΡΒΙΣ- ΥΠΟΔΟΧΗ (31/01/2018)

Σερβίς
Η ιστορία επαναλαμβάνεται
Η πρακτική κατάλυσης κάθε έννοιας δεοντολογίας και διακριτών ρόλων από τον προεδρικό φίλο, ταμία, μέλος της Εκτελεστικής, τεχνικό σύμβουλο των Εθνικών ομάδων και πρώην συνέταιρο του Γιώργου Καραμπέτσου, Τάκη Καβαλιεράκη, έφερε στην μνήμη μας την περίπτωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Σμύρνης. 
Εκεί, είχε καταγγελθεί η εμπλοκή του τότε προέδρου (και πρώην Ομοσπονδιακού προπονητή) Στέλιου Προσαλίκα στη σύνθεση της Εθνικής ομάδας ανδρών. Η κατηγορία για τον Στέλιο Προσαλίκα ήταν ότι λειτούργησε ως τεχνικός σύμβουλος σε συγκεκριμένο αγώνα ξεχνώντας τον θεσμικό του ρόλο, ως πρόεδρος.

Υποδοχή
…ως φάρσα
Η περίπτωση Προσαλίκα ήταν βέβαια διαφορετική. Η στιγμιαία παρέμβαση στην ομάδα χωρίς να έχει καμία δικαιολογία, δεν είναι ίδια με την θεσμοθετημένη κατάργηση της διακριτής σχέσης του μέλους της διοίκησης με αυτή του προπονητή και της αυτόνομης προπονητικής διαδικασίας.  Άλλωστε, το προπονητικό μέγεθος, η διαδρομή και η καριέρα πρωταθλητισμού του Στέλιου Προσαλίκα, χωρίς να αποτελεί άλλοθι, δεν συγκρίνεται με την γραφική εκδοχή που σήμερα παρακολουθούμε.

Η αδυναμία να εξηγηθεί αυτή η διοικητική παρωδία με πολιτικούς όρους, μας οδηγεί σε κοινωνιολογική και ψυχολογική προσέγγιση για την ερμηνεία αυτής της διοικητικής εκτροπής και ανακολουθίας, ειδικά όταν διαπιστώνουμε ότι επιστρατεύονται ακόμα και οι εμφανίσεις με το εθνόσημο για να λύσουν τα υπαρξιακής φύσης προβλήματα.

Σερβίς
Η δημόσια περιουσία...
Το πρόβλημα με το ταραφλέξ της ΕΟΠΕ που χρησιμοποιεί ο Ολυμπιακός και επιπροσθέτως το τμήμα χάντμπολ του, η σοβαρή πιθανότητα φθοράς από τη μεγάλη χρήση, καθώς και η αυτονόητη υποχρέωση προστασίας της περιουσίας της από τον Γιώργο Καραμπέτσο, ήταν το περιεχόμενο της προηγούμενης αναφοράς μας (δείτε εδώ). Με αφορμή την συγκεκριμένη ανάρτηση, αναγνώστης μας με επιστολή του, μας επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο ταραφλέξ δεν είναι το μοναδικό που ανήκει στην ιδιοκτησία της ΕΟΠΕ, αφού και ο ΠΑΟΚ έχει στην κατοχή του και χρησιμοποιεί το ταραφλέξ που του έχει παραχωρήσει η Ομοσπονδία.

Υποδοχή
...και η προστασία της
Η ΔΙΚΗ υποστηρίζει το βόλεϊ και κάθε τι που προασπίζει και προστατεύει τα συμφέροντά του. Είναι μακριά από κάθε μορφής επιλεκτική αχρωματοψία και οπαδική συμπεριφορά. 

Η ΔΙΚΗ μετά από έρευνα διαπίστωσε και επαλήθευσε το περιεχόμενο της επιστολής του αναγνώστη, για το δεύτερο ταραφλέξ της ΕΟΠΕ που ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης χρησιμοποιεί. 

Η αλήθεια είναι ότι τα δυο αυτά ταραφλέξ δόθηκαν στους συλλόγους, από την αλήστου μνήμης διοίκηση Μπελιγράτη, και παραμένουν στην κατοχή τους από τότε μέχρι σήμερα. 

Στον Γιώργο Καραμπέτσο ανήκει σήμερα η ευθύνη προστασίας της (δημόσιας) περιουσίας της Ομοσπονδίας και η εξεύρεση τρόπου ισοδύναμων αντισταθμιστικών οφελών για την ΕΟΠΕ. Αν κατά το παρελθόν κάποιοι έκαναν «τα στραβά μάτια» με λάθη και παραλήψεις, ή δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία από το τι οφείλει να πράξει μια διοίκηση στο παρόν και στο μέλλον για την προάσπιση αυτού που οριοθετείται και προσδιορίζεται ως δημόσιο συμφέρον.

Σερβίς
Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα
Την δραματική κατάσταση που διαμορφώθηκε στο Ελληνικό Βόλεϊ με την πλήρη υποβάθμιση του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας γυναικών κατέγραψε η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ), καταθέτοντας, ευκαιρίας δοθείσης, ένα πλαίσιο ιδεών για την αναβάθμιση του γυναικείου αλλά και του Ελληνικού βόλεϊ.  

Είναι μια θετική πρωτοβουλία που έχει αφετηρία την ανυπαρξία διοικητικής μέριμνας και γνώσης για το άθλημα. Πραγματοποιείται τη στιγμή που ο Γιώργος Καραμπέτσος μιλά, τάχα, για επανεκκίνηση του βόλεϊ, με στόχο να αποκρύψει την καταστροφή που επέφερε μόλις σε ένα χρόνο.


Υποδοχή
Μα τώρα που η φωτιά φουντώνει πάλι…
Η ΔΙΚΗ θεωρεί θετικό γεγονός ότι ο φορέας των αθλητών αναγνωρίζει το πρόβλημα και ανησυχεί για το μέλλον, επισημαίνοντας τις παθογένειες της σημερινής πραγματικότητας και τοποθετείται πάνω σε αυτήν.

Η ανακοίνωση αποτελεί μία βάση για συζήτηση, με την προϋπόθεση ότι οι προτάσεις - ιδέες που προβάλλει θα τεκμηριωθούν για τη χρησιμότητα ή αναγκαιότητά τους και κυρίως θα κοστολογηθούν. Η ΔΙΚΗ θα συμβάλει με τοποθέτηση και προτάσεις στον διάλογο για την επόμενη ημέρα, συμμεριζόμενη την αγωνία και τις προτάσεις του ΠΑΣΑΠ και των αθλητριών.