Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ

Αδιόρθωτοι και προκλητικά αδιάφοροι
Το site της ΕΟΠΕ ξαναχτύπησε προβάλλοντας ένα θέμα, στο οποίο ο τίτλος ανέφερε διαφορετικές  πληροφορίες από το περιεχόμενο (φιλικός αγώνας Εθνικής νεανίδων με ΠΑΟΚ) Δείτε εδώ.
Είναι χρήσιμο για άλλη μια φορά να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, περιγράφοντας, κοστολογώντας και αξιολογώντας την νέα πραγματικότητα που μας προέκυψε με την «αργομισθία» ως επιλογή εν καιρώ κρίσης.

Η λειτουργία του site της ΕΟΠΕ δεν θα αποτελούσε διαρκώς σημείο αναφοράς στην κριτική μας, αν δεν ήταν προκλητική η στάση των δυο επικοινωνιακών μακιγιέρ του προέδρου, που ως υπεύθυνοι του γραφείου τύπου δείχνουν έλλειψη σεβασμού στα σωματεία που μοχθούν για την καθημερινότητα και με τα παράβολα που πληρώνουν, στηρίζουν την λειτουργία της Ομοσπονδίας. 
Όταν η ΕΟΠΕ δαπανά περισσότερο από €26000 το χρόνο, για την στελέχωση του γραφείου τύπου, ενώ ταυτόχρονα, μέσω του προέδρου της, διαλαλεί το οικονομικό της πρόβλημα, αναρωτιόμαστε αν δικαιούνται οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι να παριστάνουν τα αφεντικά της ενημέρωσης όταν:
· ανασκευάζουν προς το χειρότερο ένα, μέχρι τότε, λειτουργικό site
· δημοσιεύουν πίνακες με στατιστικά που βλέπεις ή τα μισά νούμερα ή τα άλλα μισά με τις επικεφαλίδες
· αναρτούν βιντεο-συνεντεύξεις, αλλά όχι την αποδελτίωσή τους,
· κάνουν χονδροειδή λάθη στη σύνταξη των κειμένων και στην ορθογραφία, δείχνοντας ότι δεν έχουν χρόνο  ούτε την αυτόματη διόρθωση κειμένου να εφαρμόσουν
· αφήνουν χωρίς επικαιροποίηση την αγγλική έκδοση του site, που τόσο διαφήμισαν
· παραπληροφορούν με λάθη και ανακρίβειες από βιασύνη

Όλα αυτά σε ένα site με θεσμικό ενημερωτικό ρόλο, όπως επιβάλλεται να είναι το site μιας Ομοσπονδίας; Δεν γνωρίζουν ότι από αυτό αντλούν ειδήσεις τα άλλα ενημερωτικά μέσα, ενημερώνονται σωματεία, αθλητές, διαιτητές, παράγοντες; 

Μπορεί να αναπαράγονται, με τέτοια συχνότητα, λαθεμένες πληροφορίες; Βέβαια, οι ίδιοι δεν ασχολούνται με το αντικείμενο και αφήνουν το νεαρότερο μέλος του Γραφείου Τύπου να κάνει όλες τις δουλειές με αποτέλεσμα να προκύπτουν τα λάθη.

Οι εκλογές πέρασαν και μαζί με αυτές και οι υποχρεώσεις που δημιούργησαν. Αρνούμαστε λοιπόν να μπούμε στην λογική αυτής της μιζέριας και να αποδεχθούμε το δικαίωμα στην τεμπελιά. 
Αν ο Γιώργος Καραμπέτσος αισθάνεται ότι έχει μεγαλύτερη υποχρέωση προς τους συγκεκριμένους, ας τούς προσλάβει σε ιδιωτική επιχείρηση. 
Δεν δικαιούται όμως να κάνει πολιτική με τα χρήματα των σωματείων και της ΕΟΠΕ, όταν μάλιστα και αυτά δεν υπάρχουν. Κάνουμε, κάπου, λάθος;