Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

ΣΕΡΒΙΣ – ΥΠΟΔΟΧΗ (18/02/2018)

Σερβίς
Οι προεκτάσεις μιας παραίτησης…
Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει τους λόγους της παραίτησης του Τάσου Πασπάλα από τη θέση του ταμία και του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΠΕ. Ούτε ο ίδιος, ούτε ο Γιώργος Καραμπέτσος έδωσαν πειστική απάντηση-εξήγηση, γιατί ένα διακεκριμένο μέλος της Διοίκησης παραιτήθηκε από τη νευραλγική θέση του ταμία.

 H αντικατάσταση του από τον κολλητό φίλο του προέδρου, πρώην συνέταιρο του και τεχνικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας κάνει ακόμα επιτακτικότερη την ανάγκη εξηγήσεων.

Είναι ηθική και θεσμική υποχρέωση ενός εκλεγμένου μέλους η ενημέρωση στα σωματεία που συμμετείχαν στις εκλογικές διαδικασίες  και στον κόσμο του αθλήματος, για το τι οδήγησε στην παραίτηση και την αντικατάστασή του. Η απουσία ενημέρωσης διαιωνίζει τα αναπάντητα ερωτήματα που άπτονται και οικονομικών δεδομένων λόγω της συγκεκριμένης «λεπτής» θέσης που κατείχε στο ΔΣ της ΕΟΠΕ.
Ένα είναι βέβαιο, όσο σιωπούν, θα επιτρέπουν σε όλους να ερμηνεύουν τα γεγονότα, όπως θέλουν. Στην περίπτωσή τους, η σιωπή δεν είναι χρυσός, αλλά συνενοχή.

Υποδοχή
… και μιας επιστολής
Επιστολή αναγνώστη η οποία αναφέρεται στην ομάδα του πρώην ταμία της ΕΟΠΕ, μας επισημαίνει ότι χρονικά μετά την αντικατάστασή του από τη θέση αυτή, στην ομάδα του πολλά περίεργα συμβαίνουν. 

Αθλήτριες έχουν οδηγηθεί σε αποχώρηση, πρόσωπα σε άλλα πόστα στοχοποιούνται και βγαίνουν εκτός ομάδος, ενώ η επίσημη εκδοχή είναι ότι αποχωρούν για προσωπικούς λογούς. Η ομάδα ενώ μέχρι τότε ήταν αήττητη, τώρα πηγαίνει από ήττα σε ήττα.

Αγαπητέ αναγνώστη, εκτός από την γνωστοποίηση των βασικών σημείων της επιστολής, εμείς δεν μπορούμε να ερευνήσουμε τι υπάρχει στο παρασκήνιο, γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ζητήματα εσωτερικά του σωματείου. Αν υπάρχει δεύτερη ερμηνεία ή κρύβεται κάτι που αφορά το άθλημα με την ευρύτερη έννοια, αν έχετε στοιχεία είμαστε στην διάθεσή σας.

Σερβίς
Η θλιβερή εικόνα της τουρνέ της ΕΟΠΕ στην Πελοπόννησο με την ενσωμάτωση του Διδάκτορα Βαγγέλη Περόπουλου, ως συνόδου της ομάδας των προπονητών, σκόρπισε απογοήτευση. Χωρίς πυξίδα, ανερυθρίαστοι, πολιτευόμενοι, περιπλανώμενοι από γήπεδο σε γήπεδο, εμφανίζουν την κάθε επίσκεψη, ως μια μορφή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, καταγραφής χωρίς στοιχεία και ψευτοαξιολόγησης των ταλέντων, πρόχειρα και περιστασιακά. Χωρίς προγραμματισμό, διακριτούς ρόλους ευθύνης (ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων επέβλεπε προπονήσεις παγκορασίδων), με επί χείρας τα παράσημα του «κομματισμού» και του ρουσφετιού, μοιράζουν υποσχέσεις με προοπτική.

Υποδοχή
Η απουσία Ομοσπονδιακών προπονητών σε άνδρες και γυναίκες τελικά εξυπηρετεί τον αυτοσχεδιασμό, τη μικροπολιτική και τα σχέδια του Γιώργου Καραμπέτσου, του Βαγγέλη Περόπουλου και των συν αυτώ. 

Η ύπαρξη σοβαρών προπονητών και ενός προπονητικού σχεδιασμού με ιεραρχημένους στόχους, θα διασφάλιζε την αξιοπιστία και θα εξυπηρετούσε, με όρους, το στόχο τέτοιων επισκέψεων. Όμως, θα ήταν εμπόδιο σε κάθε λογής «πολιτικαντισμούς» που είναι το «φόρτε» αυτή της Διοίκησης.