Σάββατο 5 Μαΐου 2018

OI AΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ


Το θέμα του Αίαντα και η αμφισβητούμενης νομιμότητας επιχορήγηση που η ΕΕ της ΕΟΠΕ, με ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (Δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις μας εδώ και εδώ) προσπάθησε να υλοποιήσει, καθώς και το αιωρούμενο ερώτημα προς τους διοικούντες που παραμένει αναπάντητο, είναι το θέμα και της σημερινής μας αναφοράς.


Οι αναγνώστες μας παρενέβησαν στο ερώτημα ποια είναι η ομάδα που την αφορά η χρηματοδότηση της ΕΟΠΕ, ευαισθητοποιήθηκαν και επικοινώνησαν μαζί μας για τη προκλητική απόφαση, με διάθεση να συμβάλουν στην αναζήτηση και αποκάλυψη της αλήθειας και να διευκρινιστεί ποιόν Αίαντα αφορά το προκλητικό ρουσφέτι.

Ευχαριστούμε τον παρατηρητικό αναγνώστη μας για την επισήμανση, ότι εκτός από τον ΑΣ ΑΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ που θεωρήσαμε ότι αφορούσε την περίπτωσή μας και του ΑΠΣ ΑΙΑ ΕΥΟΣΜΟΥ που επίσης είχαμε αναφερθεί, υπάρχουν και άλλες δυο ομάδες στο μητρώο της ΕΟΠΕ, ο ΑΣ ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ και ο ΑΙΑΣ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ.

Για την ιστορία και την ενημέρωση των αναγνωστών μας, ο ΑΣ ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου «ΑΤΕΡΜΩΝ» στο Κιλκίς, που κατά καιρούς έχουν φιλοξενήσει τις αναπτυξιακές Εθνικές Ομάδες.

Είναι το ίδιο προπονητικό κέντρο που θα υλοποιούσε ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα καταγραφής ταλέντων Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία (;) με την ΕΟΠΕ (δείτε αναφορά μας πρινένα περίπου χρόνο 30/5/17 με τίτλο ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ;) όπου όμως τελικά δεν προχώρησε άγνωστο για ποιους λόγους και με τίνος ευθύνη.

Όμως, αν αυτό είναι το σωματείο με αριθμό μητρώου ΕΟΠΕ 1102 (Δείτε εδώ τον πίνακα των σωματείων) στο οποίο αναφερόταν η απόφαση της ΕΕ που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, το οποίο δεν είχε δικαίωμα ψήφου και θα έχει στην επερχόμενη ΓΣ, το ερώτημα παραμένει: Τι συναλλαγή υπάρχει με την Ομοσπονδία και ένα σωματείο δικαιούται χρήματα (€2080);

Ισχύει η ίδια απορία που έθεσε άλλος αναγνώστης για το προηγούμενο δημοσίευμά μας για την ομάδα ΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΙΑΣ: α) ότι το συγκεκριμένο σωματείο επαναλειτουργεί εδώ και ένα χρόνο και όχι δυο, β)ότι δεν είχε προπονητή και υπάρχει σχετική καταγγελία στην ΕΣΠΕΔΑ χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση και γ) πως μπορεί να πάρει χρήματα ένα σωματείο όταν δεν έχει αναγνώριση από τη ΓΓΑ;

Αυτό που αβίαστα προκύπτει τόσο από τις δικές μας αποκαλύψεις όσο και των αναγνωστών μας είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχουν ερωτήματα αναπάντητα και η ΕΟΠΕ να σιωπά. Κυρίως από το γεγονός ότι μια χρεωκοπημένη Ομοσπονδία που τη μία πλευρά, επιβάλλει και αυξάνει τα παράβολα-χαράτσια στα σωματεία, και από την άλλη, ανακαλύπτει οφειλές σε σωματείο και αποφασίζει να τις εξοφλήσει. Τι μπορεί να κρύβει τελικά αυτή η απόφαση;

Μήπως, πρέπει να επιληφθεί η προϊστάμενη αρχή αφού ο ΓΚ αρνείται να δώσει μια πειστική εξήγηση;

ΥΓ. Η απόφαση να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση στα γραφεία συνεδριάσεων του Δ.Σ. (όπου μετά βίας χωρούν 25 άτομα) είναι ενδεικτική του τρόπου που αντιλαμβάνεται ο ΓΚ την αναγκαιότητα της συμμετοχής των σωματείων και τη συμβολή τους στη λήψη των αποφάσεων.

Με συνοπτικές διαδικασίες θα προσπαθήσει να υιοθετήσει αποφάσεις όχι μόνο κατασταλτικές, αλλά και στηριγμένες σε μια εισπρακτική και τιμωρητική λογική, όντας ο ίδιος, μακριά από αυτό που ονομάζουμε καθημερινότητα των σωματείων.

Βέβαια, μια απόφαση που θα στηρίζεται σε μία ισχνή παρουσία είναι ηθικά αλλά και νομικά διάτρητη σε περίπτωση προσφυγής σωματείων στη δικαιοσύνη.

Θυμηθείτε την προσφυγή του Γιώργου Μελισσουργού για το Καταστατικό και την ακύρωση των αποφάσεων της Γ.Σ., επειδή η απαρτία δε κρίθηκε επαρκής. Δεν θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί οι διοικούντες αντί να επιδιώκουν η Γενική Συνέλευση να μην έχει συμμετοχή;